Organizacije za mlade

Skavti so tudi letos širili Luč miru iz Betlehema

29. 12. 2020 avtor: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Skavti v Sloveniji letos praznujejo 30-letnico prvega sprejema Luči miru v naši domovini. Od leta 1990 plamen širijo vsako leto in si prizadevajo, da bi Luč miru na božični večer svetila mnogim družinam in posameznikom.

Svetovni sprejem, ki je bil 12. decembra 2020 v Linzu, so spremljali preko spleta, plamen pa je slovenska delegacija istega dne zvečer prejela na meji z Avstrijo, v Šentilju, ter ga s pomočjo skavtinj in skavtov ponesla po vsej Sloveniji, kot tudi skavtom s sosednje Hrvaške.

Akcija je namenjena pomoči socialno ogroženim otrokom in njihovim družinam. V letošnjem letu bodo s pomočjo zbranih sredstev akcije Luč miru iz Betlehema podprli tudi dve ustanovi: zavod Lunina vila in Združenje libanonskih skavtinj.

Letošnje geslo akcije je »Prižgimo bližino,« spremlja pa ga tudi poslanica, katere sporočilo nas skuša spomniti, da sta ljubezen in bližina v teh nekoliko tesnobnih časih ključnega pomena.

Ravno zaradi pomanjkanja bližine, ki jo v teh časih tako zelo potrebujemo, so skavti z veliko mero iznajdljivosti, pomoči, podpore in srčnosti plamen uspeli razširiti po celotni Sloveniji.  Kljub maskam, razdalji in upoštevanju vseh državnih ukrepov so mir, ta univerzalen dar, ki si ga zasluži prejeti vsakdo izmed nas, skušali ponesti naproti slehernemu posamezniku in s tem pokazati, da so v teh časih drobna dejanja tista, ki grejejo naše srce.

Luč miru iz Betlehema so skavti od 14. do 21. decembra ponesli tudi predstavnikom države in drugim javnim ustanovam.

Več o akciji na FB strani ali na spletni strani lmb.skavt.net.

Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov