Prostovoljstvo

Slovenska filantropija k pomoči po poplavah vabi prostovoljce

7. 8. 2023 avtor: Uredništvo
pomoč po poplavah

Številne organizacije zadnje dni izkazujejo svojo požrtvovalnost ter po poplavah pomagajo na različne načine. Slovenska filantropija tako sodeluje predvsem s svojimi prostovoljskimi akcijami, v svoje vrste pa te dni vabijo vsakogar, ki lahko pomaga s svojim časom in delom.

Na Slovenski filantropiji tako pozivajo vse zainteresirane posameznike_ce k registraciji pripravljenosti za pomoč pri odpravljanju posledic poplav. Glede na navodila Uprave RS za zaščito in reševanje ter potrebe posameznikov vas bodo nato povabili k sodelovanju.

Ob tem prosijo vse, da se na teren ne odpravljajte sami oz. dostavljate materialne donacije brez vnaprejšnjega dogovora s Slovensko filantropijo, s štabom civilne zaščite ali lokalnimi organizacijami.

»Trenutno za vse nujne stvari skrbi civilna zaščita (vojska, policija, gasilci…), prostovoljska pomoč pa bo potrebna v prihodnjih dneh. Prosimo za potrpežljivost, upoštevanje navodil pristojnih in predvsem poskrbite za svojo varnost,« še dodajajo.

Prostovoljsko delo bo potekalo na organiziran način, zagotovljena bo določena podpora. Od vas se pričakujeta odgovornost in spoštovanje navodil.