Izobraževanje / Zdravje

Soba pobega lahko izboljša tvoje zdravje

28. 12. 2023 avtor: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
skavti

Ne verjameš? Pa je čista resnica!

Skavti so pod mentorstvom Sabine Belc iz Socialne akademije pripravili tri izobraževalne sobe pobega, ki jih lahko postavijo praktično kjerkoli – tudi sredi travnika ali puščave. S travniki imajo že veliko izkušenj, s puščavami malo manj. Nikoli pa ne reci nikoli!

Kako je izobraževalna soba pobega drugačna od navadne? 

To je podobno, kot da bi vzel sobo pobega in posul gor parmezan. Al pa dal gor češnjo. Uganke so zabavne, sveže in ravno prav težke, po pobegu pa sledi še vroča debata na temo sobe in vsakdanjih življenjskih izzivov. Za vsak uspešen pobeg dobiš tudi del našitka, ki ga sestaviš v carsko ključavnico, ko obiščeš vse tri sobe. Vse tri sobe obravnavajo tematiko zdravega življenjskega sloga, vsaka pa iz malo drugačnega zornega kota.

Kupola: Še včeraj je bila hrana na krožniku samoumevna … Kupola bo spremenila vse. Vam bo uspelo ubežati lakoti?

Aktiviraj se: Biti kavč krompir je najlažja izbira, a še zdaleč ne najboljša. Vzemite stvari v svoje roke!

Nov začetek: Gorazd se je znašel na življenjskem razpotju. Nujno potrebuje vašo pomoč pri ugotavljanju, katera pot je prava, da se poda po njej.

Kaj so o izkušnji povedali mladi, ki so iz sob uspešno pobegnili?

»Zelo zanimiva izkušnja, odlična za preizkušanje sivih celic.« – Liza

»Zelo kul pripravljeno, sploh s smislom in namenom za vsakim izzivom.« – Simon

»Super zasnova, lepo je bilo vse skupaj še podkrepljeno s pogovorom. Čas je minil, kot bi mignil!« – Lara

»Prvič sem bil na čem takem in bi z veseljem šel še kdaj. Če bi bilo malo daljše, ne bi bilo nič narobe.« – Lovro

Naberi ekipo in preveri, če boste kos nalogam, ugankam in zaklenjenim ključavnicam ter boste uspešno rešili eno od treh napetih zgodb!

Sobe pobega bodo skavti izvajali na večjih skavtskih dogodkih, lahko pa si izvedbo tudi naročite na dogodek vaše organizacije. Pridemo, postavimo in zabava se lahko začne! Več informacij o možnosti izvedbe dobiš na zdravje@skavti.si.  

Skavti sobe pobega izvajamo v okviru programa Zdravo!, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS. Sledite nam lahko tudi na Facebook strani in Instagramu programa.