Vključenost

Sodeluj in oblikuj – Dialog z odločevalci

18. 3. 2024 avtor: Celjski mladinski center
mladi na odru

V ponedeljek, 11. 3. 2024, so v Celjskem mladinskem centru izpeljali 4. srečanje v sklopu projekta Sodeluj in oblikuj, kjer so mladi imeli priložnost svoje ideje, ki so jih v preteklih srečanjih dodobra dodelali in nadgradili, tudi predstaviti odločevalcem.

Projekt je nastal kot odgovor na okroglo mizo na Gimnaziji Celje – Center, ki je potekala v novembru 2022, kjer so mladi povedali, da se v svojem okolju počutijo prezrte in da bi si želeli biti bolj vpeti v oblikovanje programa v MOC. Mladi so skozi prejšnja srečanja, ob pomoči mladinskih delavcev, izoblikovali predstavitve mladinskih pobud, ki se bodo realizirale v obliki dogodkov, ki bi si jih najbolj želeli v svoji lokalni skupnosti.

Pet skupin dijakov, ki so se oblikovale že na prvem srečanju, je tako predstavilo svoje predloge komisiji, ki so jo sestavljali dr. Bojan Cvelfar, vodja oddelka za družbene dejavnosti, Gregor Deleja, direktor občinske uprave in Klemen Sagadin, V. D. direktorja Celjskega mladinskega centra. Komisija je izbirala med petimi odličnimi predlogi:

  1. Razširitev festivala Ful fest
  2. Tedenski festival
  3. Mladinski klub Celje
  4. Dijaški popusti v Celju
  5. Spolna vzgoja

Vsaka skupina je podrobneje predstavila svoje izjemne ideje in predloge, kako bi jih integrirali v svoji lokalni skupnosti. Odločevalci so jih sprejeli z odprtimi rokami in se na koncu odločili, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da realizirajo vseh pet mladinskih pobud.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.

Več o projektu lahko preberete na tej povezavi.