Kultura / Zabava in prosti čas

Sovražim vaše dretje 2 z dobrodelno noto

6. 6. 2023 avtor: KUD Pozitiv
Sovražim vaše dretje 2 z dobrodelno noto

11. 4. 2023 se je v Dijaškemu domu Ivana Cankarja že ponovno zgodila obuditev dijaške punk kulture.

Sovražim vaše dretje je s tokratno drugo edicijo dogodka poskrbel za nepozaben večer, tokrat zaradi petih vrhunskih domačih bendov; Chik Pawza, Zlom, Nefarious Vermin, Absurd in FTD.

Prve akorde večera sta odigrala Chik Pawza. Njuna glasba je kot eksplozija energije prebudila vse prisotne. Z ritmičnimi kitarskimi riffi, glasnimi vokali in hitrimi bobni sta postavila temelje za nadaljevanje večera.

Zlom je z naslednjim nastopom stopil na oder in prisotne popeljal v globine hardcora. Njihova čustveno nabita in časovno zelo ustrezna besedila ter provokativna glasba so prebudili puntarski duh v vsakem posamezniku. Kot poklon lanskoletnemu dogodku so svoj nastop zaključili s priredbo pesmi benda Lukne U Zakonu.

Nefarious Vermin so se nato lotili razpihovanja ognja z brutalnimi riffi in besnimi bobni. Ustvarila sta temačno atmosfero, presegla vse meje svojega žanra, navdušila množico ter ji dala občutek, da lahko premika gore. Ekipa iz Kontejnerja nikoli ne razočara in dostavi točno to, kar obljubi.

Sledil je vrhunec večera, ko so na oder stopili Absurd. Danes skoraj že veterani so lani svoj prvi koncert odigrali na istem odru. Brezkompromisno žaganje in besnenje vseh na odru v kombinaciji z vreščečimi in zloveščimi vokali, je obiskovalce zopet navdušilo in jih popeljalo v globine crust punk žanra.

Za spektakularen zaključek večera so poskrbeli FTD. Ta eksploziven punk bend je s svojo močno in neustavljivo glasbo zaznamoval zaključek dogodka. Njihova energija je razpihala vse preostale vonjave utrujenosti in prebudila skrite živali v srcih vseh navzočih. Pogo je postal divji in nor, ob odru se je delil tudi obvezni prigrizek – suha salama.

Ta dogodek ne bi bil mogoč brez trdega dela organizatorjev in podpore Dijaškega doma Ivana Cankarja ter KUD-a Pozitiv. Posebna zahvala gre tudi vsem nastopajočim skupinam, ki so s svojo strastjo in talentom osvetlili oder ter ustvarili nepozabno atmosfero.

Dogodek pa je imel tudi dobrodelno noto, saj so bili vsi zbrani prostovoljni prispevki podarjeni društvu za pomoč otrokom z rakom, Junaki 3. nadstropja. Na koncertu so zbrali in podarili znesek v vrednosti 383,42 €. Bravo, panksi!!