Zaposlovanje

Subvencije Trajno zaposlovanje mladih 2020 in dopolnitve

6. 4. 2020 avtor: Uredništvo

1.4.2020 je bilo objavljeno novo javno povabilo Trajno zaposlovanje mladih 2020

Delodajalci lahko pridobite subvencijo za zaposlitev mladih, ki še niso dopolnili 30 let in so prijavljeni v evidenci brezposelnih. Mesečna subvencija znaša 208 eur in se lahko izplačuje največ 24 mesecev. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas za polni delovni čas.

Za krajši tedenski delovni čas, vendar ne krajši od 20 ur, lahko zaposlite invalide, ki v skladu z odločbo o invalidnosti lahko delajo le krajši delovni čas.

Ponudbo na javno povabilo oddate na Portalu za delodajalce elektronsko od 10. 4. 2020 od 14:00, najdlje do 30. 6. 2020.

V javnem povabilu je nekaj novosti glede na preteklo povabilo, kot npr. mesečno izplačevanje subvencije, olajšan pa je tudi postopek za prijavo delodajalca in oddajanje zahtevkov. Za subvencije za zaposlovanje mladih je voljo 8,2 milijona EUR. Program sofinancira Evropski socialni sklad.

Povezava na javno povabilo in dodatne informacije so na voljo tukaj

Dopolnitve že obstoječih programov aktivne politike zaposlovanja Zaposli.me in Učne delavnice

Sicer pa je danes ministrstvo za Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti objavilo sporočilo, v katerem navaja nekatere dopolnitve že obstoječih programov aktivne politike zaposlovanja in sicer poleg programa Trajno zaposlovanje mladih še za programe Zaposli.me ter Učne delavnice (njihovo izvajanje je predvideno do leta 2023). Glavna sprememba javnih povabil je sprememba načina izplačevanja subvencij, saj se uvajajo izplačila mesečnih subvencij za zaposlovanje.

Celotno sporočil najdete tukaj.

Vir: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti 
Foto: pexels