Zaposlovanje

Tekmovanje Moje podjetje

29. 3. 2021 avtor: Uredništvo

V imenu slovenskega predstavništva mednarodne organizacije Junior Achievement Worldwide vas Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih vabi k spremljanju letošnje izvedbe JA nacionalnega tekmovanja Moje podjetje. Dogodek bo izveden pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije g. Boruta Pahorja.

Srednješolci pod vodstvom učiteljev in zunanjih mentorjev v enem šolskem letu spoznajo življenje podjetja, načrtujejo in se izobražujejo na področju finančne pismenosti ter podjetništva. Srečujejo se z vsemi resničnimi problemi proizvodnje, trženja in prodaje.

Vse to gradijo na vrednotah odgovornosti in učenju z lastno izkušnjo. Letos bo tekmovanje potekalo v četrtek in petek, 6. in 7. maja 2021 preko spleta. V četrtek bodo izvedli interne intervjuje s finalisti programa. Naslednji dan načrtujejo slavnostno podelitev nagrad najboljšim dijaškim podjetjem v letošnjem letu. Vabijo vas, da zgodbe podjetnih srednješolcev spoznate še nekoliko bolje. Seznam letošnjih finalistov in mentorjev bo znan 23. 4. 2021.

V izobraževalni program Moje podjetje je vključenih 100 držav, 8 let je med njimi tudi Slovenija. Finančno nas podpirajo slovenska podjetja ter Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT), neodvisni organ Evropske unije. Evropska komisija je program Junior Achievement prepoznala kot najboljšo prakso za poučevanju podjetništva. Lani je v programu sodelovalo skoraj 400 dijakov, ki so registrirali 79 dijaških podjetij. Zmagalo je podjetje Recolor, ki je izdelalo kovinsko pločevinko za barvo. Le ta je bila izdelana iz recikliranih materialov in jo uporabimo kot sprej za večkratno uporabo.

Vir: Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih