Digitalizacija

Temelji digitalnega mladinskega dela

10. 11. 2023 avtor: Mladinska mreža MaMa
predstavitev projekta Smart YC

Mreža MaMa je 9. 11. 2023, v Mladinskem centru Krško izvedla Multiplikacijski dogodek projekta SMART YC. 

SMART Youth Center je uspešno zaključil svoje 24-mesečno strateško partnerstvo, ki je združilo 7 partnerjev iz 6 evropskih držav, z namenom razvoja mladih in digitalnih dejavnosti. S projektom smo podprli mladinske delavce, jim omogočili razvoj digitalnih veščin ter oblikovali in izvajali digitalne mladinske aktivnosti, ki vodijo k strokovnemu razvoju udeležencev in se lahko uporabljajo  v katerikoli obliki digitalnega mladinskega dela.

Opolnomočenje Mladinskih Delavcev

Glavni poudarek projekta je bil razvoj digitalnih kompetenc in veščin mladinskih delavcev. Cilj je bil zagotoviti vključevanje učnih priložnosti, razvoj veščin e-učenja, mešanega učenja in učenja na daljavo. Digitalne pedagoške veščine mladinskih delavcev so bile osrednji element, ki naj bi jih opolnomočile za zagotavljanje visokokakovostnega digitalnega, neformalnega in vključujočega izobraževanja.

Rezultati in Učinki Projekta

Projekt je prinesel razvoj več projektnih rezultatov, vključno z:

SMART Youth Center je uspešno izpolnil svoje cilje in prispeval k razvoju digitalnih kompetenc mladinskih delavcev ter izboljšal kakovost digitalnega izobraževanja v mladinskem sektorju. Projektni rezultati bodo koristili širši skupnosti, saj so odprti in brezplačni za uporabo. S tem je projekt pustil trajen pečat na področju mladinskega digitalnega dela in digitalnega usposabljanja v Evropi.

Udeleženci multipilkacijskega dogodka
Udeleženci multipilkacijskega dogodka; foto: Mreža MaMa