EU zadeve / Prostovoljstvo

Tokratni trening Evropske solidarnostne enote kar v obliki pohoda

5. 7. 2023 avtor: Zavod Nefiks
trening Evropska solidarnostna enota

Vmesno usposabljanje za prostovoljce Evropske solidarnostne enote je potekalo od 12. do 16. junija v jugozahodnem delu Slovenije. Tokrat je bilo usposabljanje v nestandardni obliki – v obliki pohoda.

Ekipo prostovoljcev so sestavljali predstavniki 9 držav, ki so bili drug ob drugem 5 dni. Iz Zavoda Nefiks je sodelovala prostovoljka Anastasiia Romanova.

Prvi dan so se vsi prostovoljci srečali na izhodišču – v Divači. Nato so obiskali Osp, prostovoljski center v Kastelcu in grad Socerb. Med odmori in zvečer so prostovoljci opravljali različne naloge, povezane z njihovim osebnim projektom. Prav tako je bilo veliko pozornosti namenjene kompetencam Youthpass.

Prostovoljci so pot nadaljevali skozi Tinjan proti obali vse do Ankarana, kjer je bila končna točka usposabljanja in poti. Prostovoljci so skupaj prehodili več kot 40 kilometrov! Ob koncu usposabljanja je sledila še zaključna vadba na obali.

Skupna komunikacija in preživet čas, razprave o projektih, skupne naloge in usposabljanja omogočajo prostovoljcem pridobivanje potrebnih izkušenj, interakcijo z drugimi ljudmi ter vzpostavljanje partnerstev in razvijanje socialne mreže.
Najlepša hvala organizatorjem in trenerjem za dobro pripravljen trening!

Prostovoljci Evropske solidarnostne enote
Prostovoljci Evropske solidarnostne enote

Članek pripravila Anastasiia Romanova, prostovoljka Evropske solidarnostne enote.

logo Evropska solidarnostna enota