Podjetništvo

Trajnostno podjetništvo za mlade pri IRDO

29. 12. 2022 avtor: IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti

Vključite se v trajnostno podjetniško usposabljanje za mlade in se povežite s podjetniki in udeleženci projekta.

Zakaj trajnostno podjetništvo za mlade?

Ste se že vprašali:

  1. Kam gre ta svet in kaj lahko naredim, da ga izboljšam?
  2. Kako zasnovati svojo podjetniško idejo, da bom okrepil/a sebe in svet?
  3. Kako se povezati s strokovnjaki, podjetniki in kolegi, ki podobno razmišljajo in razvijajo nove koncepte, podjeme?

Postanite naš mladi trajnostni podjetnik/ca!

Če ste se poistovetili z vsaj enim od zgornjih vprašanj, potem ste zagotovo odličen/a kandidat/ka, da sodelujete v projektu Zeleni Model M Slovenija, kjer vam bomo omogočili:

Skupaj lahko ustvarimo zeleni in digitalni prehod ter nove trajnostne podjetniške modele prihodnosti!

Prijave pošljite na naslov: info@irdo.si najkasneje do 16.1.2023!

VABLJENI, DA SE NAM PRIDRUŽITE!

 

Zakaj Zeleni Model M Slovenija?

V tem času, ko se EU in Slovenija usmerjata v zeleni in digitalni prehod ter tako v ustvarjanje novih podjetniških modelov, želimo mlade usmeriti v trajnostno podjetništvo in iskanje zaposlitev pri družbeno-odgovornih delodajalcih.

V ta namen smo zanje pripravili projekt Zeleni Model M Slovenija – trajnostno podjetništvo za mlade. S projektom želimo usposobiti vsaj 100 mladih za trajnostno podjetništvo in jim pomagati ustvariti trajnostna podjetja ali najti zaposlitve pri družbeno odgovornih delodajalcih.

IRDO  – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti namreč v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji že vse od leta 2012 dalje v Sloveniji izvaja program usposabljanja za mlade na področju podjetništva in iskanja zaposlitve.

V več kot sedmih statističnih regijah se je doslej zaposlilo od 50-70 odstotkov vključenih udeležencev.

Če si želite skupaj z nami ustvariti boljšo prihodnost, se nam pridružite čim prej. Število udeležencev je omejeno, vključitev v program pa je enkratna priložnost za vas. Kdor prej pride, prej melje!

Več informacij tukaj.

Namen projekta:

Namen projekta je, da mladim z usposabljanjem, mreženjem, svetovanjem in aktivno participacijo omogočimo, da ustvarijo svoje zelene modele uspeha. S pomočjo praktičnih nasvetov strokovnjakov in podjetnikov bodo sodelujoči oblikovali lasten trajnostni poslovni načrt in ga skozi mreženje s podjetniki in promocijo tudi uresničili.  Zeleni Model M pomeni biti mlad in biti vzor drugim, kako trajnostno zasnovati svoj podjetniški projekt oz. najti zaposlitev v družbeno odgovornih podjetjih.

Projekt traja od decembra 2022 dalje, usposabljanja za mlade so predvidoma 2 ali več x letno, vsako leto. Projekt se  izvaja virtualno na nacionalni ravni in občasno v živo na mreženjih s podjetniki, predvidoma v sedmih statističnih regijah po Sloveniji, v naslednjih mestih: v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti, Celju, Novem mestu, Kopru, Kranju.

Za večjo trajnostno in podjetniško opismenjevanje mladih v Sloveniji želimo usposobiti vsaj 100 mladih letno v najmanj sedmih statističnih regijah.

Sofinancer: Urad RS za mladino

Podporni partnerji: v projekt so  vključene še druge nacionalne in regionalne mladinske, podjetniške in strokovne organizacije kot podporniki projekta.

Vrednost projekta: 100.000 EUR letno (1.000 EUR/ udeleženca). Sofinancerji: sponzorji, donatorji, lokalne skupnosti, posamezniki in vladne ustanove (kjer je to mogoče). Udeležba za mlade je brezplačna.

Sodelujte na usposabljanju in pridobite znanja za zeleni prehod!
Sodelujte na usposabljanju in pridobite znanja za zeleni prehod!