Izobraževanje

Trening Games are not just games

29. 12. 2023 avtor: Društvo Center za pomoč mladim
mladi

Games are not just games je trening, ki je potekal v okviru Erasmus+ projektov in ki ni pustil ravnodušne niti naše predstavnice Društva Center za pomoč mladim. Trening je potekal od 26. novembra do 2. decembra v mladinskem centru Hyvärilä na jugovzhodu Finske.

Treninga se je udeležilo 27 posameznikov_ic iz različnih držav. V bližini majhnega mesteca Nurmes so predstavniki Hrvaške, Italije, Slovenije, Finske, Islandije, Bolgarije, Nemčije in Španije ves teden posvetili igranju različnih (družabnih) iger in medsebojnemu druženju ter vzpostavljanju novih prijateljstev. Igre pa niso bile samo igre, saj so imele globlji pomen.

Namen treninga je bil namreč, da udeleženci spoznajo različne družabne igre, ki so jih določeni posamezniki razvili preko sodelovanja v KA2 Erasmus+ projektih. Tako so se preko igranja družabnih iger preizkušali v timskih nalogah, raziskovali njihove vrednote, iskali rešitve za obstoj njihove skupnosti in razmišljali, na kakšen način lahko vso pridobljeno znanje uporabijo tudi pri svojem delu. Veliko časa so posvetili sami refleksiji in razmišljanju o implementaciji znanja v njihovo okolje.

Po vrnitvi domov smo se na Društvu Center za pomoč mladim že kar podali v akcijo, saj je bil trening pravi navdih za nove aktivnosti, ki jih bomo izvajali v okviru projekta Ne soliraj, aktiviraj!. Če te zanima kaj več o projektu, pa nam lahko pišeš na mojca@cpm-drustvo.si.