Izobraževanje / Zaposlovanje

Utrinki zaposlitvenega bazarja v Ajdovščini

2. 11. 2022 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina
UTRINKI IZ ZAPOSLITVENEGA BAZARJA 2022

Ajdovski Mladinski kulturni center Hiša mladih je nadaljeval s tradicijo priprave Zaposlitvenega bazarja. Dogodek, ki močno olajša odločitev devtošolkam in devetošolcem pri izbiri srednješolskega izobraževanja je letos potekal v Hiši mladih in privabil okrog 300 tistih, ki bodo kmalu morali sprejeti odločitev kaj in kako, ko bo konec osnovnošolskega šolanja.

Zaposlitveni bazar je znova prevetril Hišo mladih in ji zadal še močnejšo ustvarjalno, kreativno in ambiciozno vibracijo. Hiša je pokala po šivih, saj jo je napolnilo okrog 300 mladih in tudi precej tistih, ki so predstavljali številne možnosti srednješolskega izobraževanja. Dogajalo se je na več sejmiščih, v avli hiše, koncertni dvorani, bivšem Faladurju in pred Hišo mladih, kjer so lahko devetošolke in devetošolci srečal tudi domače živali in se posladkali s sveže pripravljenimi dobrotami dijakov Šolskega centra Nova Gorica, Biotehniške šole Nova Gorica.

Na dogodek so prišli vsi deveti razredi vseh osnovnih šol občin Ajdovščina in Vipava, predstavilo pa se jim je osem srednjih šol in šolskih centrov iz goriške regije, Postojne, Sežane in Ljubljane, prireditve pa so se udeležili tudi posamezni zaposlovalci. Učenke in učenci so si najprej ogledali krajše video predstavitve srednjih šol, nato pa so se ustavili ob stojnicah, kjer so jim malce starejši vrstniki v sodelovanju z mentorji predstavili izobraževalne programe, obšolske dejavnosti, posebnosti posameznih poklicev in zaposlitvene možnosti.

Ekipa Hiše mladih, ki že tradicionalno ustvarja in poganja dogodek, se zahvaljuje za sodelovanje vsem, ki so jim prisluhnili, da so dogodek letos prvič izpeljali na novi lokaciji. Zahvala gre tudi Občini Ajdovščina za dodatni prostor in mladim ustvarjalcema, Aleši Krkoč ter Filipu Rupniku, ki sta poskrbela za grafično podobo dogodka in čudovito ujete trenutke. Hvala podjetju Incom iz Ajdovščine za donacijo in vsem sodelujočim podjetjem za obogatitev programa.

Fotogalerijo najdete na povezavi.