Mladinsko delo

V Mariboru smo plesali na Odmev mladosti

23. 5. 2023 avtor: MKC Maribor
swing m(lad)anija

Nacionalni kampanji Odmev mladosti smo se v Mladinskem kulturnem centru Maribor pridružili s Swing M(lad)anijo.

V četrtek, 18. maja, smo se med 19. in 22. uro zabavali v mariborskem Kulturnem inkubatorju. Mladinski družabni večer, ki jih v Mladinskem kulturnem centru Maribor (MKC Maribor) organiziramo vsak tretji četrtek v mesecu, smo tokrat obeležili ob plesni delavnici swinga, druženju ter igranju družabnih iger.

Plesno društvo The SwingBrats nas je z učiteljema Tino in Luko popeljalo v obdobje lindy charlestona in pod njuno taktirko smo korake osvojili brez pretirane hoje po nogah ostalih plesočih 😊

Med plesnimi odmori so udeleženke in udeležence tekom večera po prostoru nagovarjale škatlice z vprašanji oziroma tako imenovanimi mladinskimi izzivi, da med drugim izdajo najpomembnejši nasvet, ki so ga dobili; zapišejo svoj sanjski poklic; ter nam namignejo najljubšo kombinacijo pijače in prigrizka.

Namen tega sproščenega mladinskega družabnega večera je bil predvsem povezovanje, druženje in širjenje dobre volje med mladimi, ki smo po pandemiji skoraj malce pozabili na takšne dogodke … Izjava udeleženke Tee: “Takšni dogodki so dobra priložnost za druženja – odnesla sem poglobljena prijateljstva, nova poznanstva in plesne gibe. Veselim se naslednjega mladinskega družabnega večera”.


Z našim dogodkom smo bili del nacionalne kampanje Odmeva mladosti! Aktivnosti in projekti mladinskega dela skupaj z mladimi v ospredje postavljajo pomen in vpliv, ki ga imata mladinsko delo in neformalno učenje na mlade v našem kraju in širše.

#zaplešiznami #odmevmladosti #delavnicazamlade #mladinskodelo


O organizatorjih in sodelujočih

MKC MARIBOR

Javni zavod Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) deluje na področju umetnosti, kulture, mladinskega sektorja in mladinske infrastrukture. Naši programi, prireditve in aktivnosti so namenjeni mladostnikom in odraslim, ljubiteljem sodobne umetnosti in urbane kulture.

Najdeš nas na: https://mkc.si/ in družbeni omrežjih. Za sodelovanje piši na: eva.zunec@mkc.si

THE SWINGBRATS

Plesno društvo The SwingBrats sestavlja skupina plesalcev in plesalk, ljubiteljev swing glasbe in plesa. Namen društva je širiti Swing plesno sceno in nad plesom navdušiti čim več ljudi v Mariboru in širši okolici. Ob plesnih večerih redno organizirajo tudi plesne tečaje in delavnice. Tečaji so prilagojeni različnim nivojem, od popolnih začetnikov pa do naprednejših plesalcev. Najdeš jih na spletni strani strani https://www.theswingbrats.com/, Facebooku in Instagramu (theswingbrats). Pri njih se zmeraj pleše!