Mladinski sektor

V Milanu kmalu seminar za krepitev evropske dimenzije v delu mladinskih delavcev

8. 9. 2023 avtor: Uredništvo
salto seminar

V Milanu se bo od 17. do 20. oktobra 2023 odvijal poseben seminar, imenovan “Laboratorij o metodah, orodjih in teorijah v praksi za krepitev evropske dimenzije mladinskih delavcev, teorije v praksi uporabljene v izobraževanju mladinskih delavcev in učnih načrtih.”

Na tem dogodku se bodo predstavniki formalnih in neformalnih sektorjev srečali, da bi raziskali, delili in razpravljali o tem, kako vključiti evropsko dimenzijo v izobraževanje in delo mladinskih delavcev.

Kaj pomeni “evropska dimenzija”?

Gre za vrednote, ki vodijo mladinsko delo, kot so demokracija, enakost, solidarnost in spoštovanje raznolikosti. Mladinsko delo te vrednote spodbuja tako, da ustvarja vključujoče prostore, kjer lahko mladi ljudje iz različnih ozadij sodelujejo, izražajo svoje mnenje in sodelujejo pri odločanju. To pomaga mladim, da cenijo bogastvo evropske raznolikosti.

Na seminarju bo v ospredje postavljeno vprašanje, kako evropska dimenzija vpliva na mladinsko delo ter kako ga lahko izboljša, udeleženci seminarja, pa bodo iskali načine, kako slednjo vključiti v učne načrte in kako se soočiti s političnimi izzivi kot je evroskepticizem.

Seminar bo vključeval predstavitve, razprave, interaktivne seje in delavnice, kjer bodo udeleženci lahko delili in preizkusili metode ter razmišljali o razvoju novih, prilagojenih učnim načrtom. Organizatorji želijo navdihniti udeležence, da bodo evropsko dimenzijo vključili v svoje programe izobraževanja.

Stroški

Ta projekt je financiran s strani sodelujočih nacionalnih agencij programa Erasmus+ Youth in Action. Stroški se razlikujejo od države do države. Za več informacij se obrnite na svojo nacionalno agencijo.

Namestitev in prehrana

Italijanska nacionalna agencija bo organizirala namestitev in krije stroške namestitve ter prehrane.

Povračilo potnih stroškov

Za informacije o tem, ali bi podpirali vaše potne stroške, se obrnite na svojo nacionalno agencijo (NA) ali SALTO. Če boste izbrani za udeležbo na seminarju, se po izboru ponovno obrnite na svojo nacionalno agencijo ali SALTO, da izveste več o postopku za rezervacijo letalskih vozovnic in povračilu potnih stroškov.

Prijavite se lahko tudi vi

Seminar bo odprt za predstavnike visokošolskega izobraževanja, mladinskih delavcev, neformalnih izobraževalcev in trenerjev, ki so razvili orodja in metode za krepitev evropske dimenzije v mladinskem delu.

Prijave na seminar, ki bo potekal med 17. in 20. oktobrom v Milanu, so mogoče vse do 11. septembra tukaj, izbrani kandidati pa bodo obveščeni 20. septembra.

To je priložnost za poglobljeno razmišljanje o tem, kako vključiti evropske vrednote v izobraževanje mladinskih delavcev in kako okrepiti mladinski sektor v Evropi.

Vir: Salto-Youth.net