Digitalizacija

V oktobru potekajo delavnice programiranja za mlade

7. 10. 2019 avtor: Uredništvo

V soboto se je, z otvoritvenim dogajanjem v ljubljanskem Poligonu, pričel evropski teden programiranja, v okviru katerega se bodo po Evropi in širše do 20. oktobra zvrstili različni dogodki na temo programiranja in digitalne pismenosti. Številne aktivnosti bodo mladim na voljo v okviru slovenskega tedna programiranja.

Programiranje je ena od najbolj kreativnih dejavnosti in hkrati hvaležno orodje za uresničevanje lastnih ciljev. Pri Code Week Slovenija se tega zavedajo, zato širijo znanje programiranja in digitalno pismenost na vključujoč in zabaven način. Letošnja posebnost so tudi delavnice za romsko skupnostjo v Prekmurju, ki bodo potekale 8. in 10. oktobra na Osnovni šoli Franceta Prešerna Črenšovci in v romskem naselju Kamenci, kjer bodo mladi spoznavali osnove programiranja.

Kako lahko sodelujete?

Mladi – obiščite katero od delavnic programiranja in se naučite programirati android aplikacijo, upravljati robotke, izdelati termometer ali igrico. Delavnice bodo potekale po celi Sloveniji, najdeš jih lahko tukaj.

Organizacije – vpišite na zemljevid vašo Code Week delavnico, tukaj pa najdete nekaj gradiv, ki vam lahko pri tem pomagajo. Na primer, organizirate lahko delavnico Scratcha za otroke od 8. leta naprej. Gradivo je primerno tudi za mentorje, ki še ne znate programirati.

Pomagajte ekipi prostovoljcev deliti in širiti zavest o poteku delavnic, s tem, da jih povebite k deljenju in obveščanju o dogodkih v okviru Code Week. Ker pa gre za iniciativo brez lastnih sredstev, sprejemajo podporo v obliki finančnih sredstev, lahko jim posodite učilnico ali opremo, najbolj pa bodo veseli novih mentorjev! Pišete jim lahko sem.

Evropski teden programiranja (Europe Code Week) od leta 2013 združuje prostovoljce, ki si z organizacijo večinoma brezplačnih dejavnosti prizadevajo za dvig digitalne pismenosti. Gibanje je preseglo meje Evropske unije, saj se mu je doslej priključilo že prek 70 držav s celega sveta.

Vabljeni na brezplačne delavnice programiranja do 20. oktobra.

Vir in foto: codeweek.si