Prostovoljstvo

Vabi vas projekt ˝Shake a leg together˝

27. 10. 2020 avtor: Voluntariat

S.A.L.T.  oziroma ˝Shake a leg together˝ je projekt, za katerega ideja je nastala v Makedoiji, v času prostovoljnega dela, prostovoljke Maje z Romskimi otroki iz ulice. Nato so se v Zavodu Voluntariat povezali z motiviranimi mladimi iz petih različnih držav. Ugotovili so, da imajo podobno vizijo in zavedanje o zaskrbljuječemu stanju med mladimi, ki se soočajo z veliko sresa, anksioznostjo, pomanjkanjem časa in motivacije.

Prijavili so transnacionalno mladinsko pobudo, katere glavni cilj je spodbuditi mlade, da vnesejo več gibanja v svoj vsakdan ter pridobijo večje zavedanje o pomembnosti aktivnega in uravnoteženega življenja ter na lastni koži spoznajo vse prednosti, ki jih le-ta prinaša. Namen projekta je preko dveh usposabljanj, opolnomočiti mladinske delavce z orodji in metodami, kako na atraktiven način dvigniti motivacijo med mladimi ter zagotoviti konkretno znanje.

Pri projektu sodeluje pet zainteresiranih mladih iz vsake posamezne države, ki jih zanima mladinsko delo, hkrati pa želijo preko neformalnega učenja izpopolniti različne spretnosti ter prinesti pozitivne spremembe v svoje skupnosti. V prvem delu se bo organiziral eno-mesečni Facebook izziv, preko katerega bodo potekale raznorazne aktivnosti in tekmovanja, tako virtualno kot tudi na lokalni ravni. Udeleženci bodo iskali kretivne načine, kako mladim približati informacije ter jih spodbuditi k gibanju. Online-izzivi z nagradami, organizirane skupinske igre ali hoja v hrib ob sproščjočem klepetu lahko postanejo učinkovito orodje za doseganje boljšega počutja, zdravih navad in priložnost za sklepanje novih poznanstev.

drugem delu projekta se bo na lokalni ravni vsake organizacije organiziral brezplačni tri-dnevni dogodek z glasbo, delavnicami ter interaktivnimi aktivnostmi, kar bo še nadgradilo pozitivni učinek, hkrati pa služilo kot promocija vsega uporabnega materiala, ki bo nastal v času projekta in bo na voljo na spletu.

Več informacij najdete na njihovem facebooku.  

Vir: Zavod Voluntariat