Aktivno državljanstvo / Mladinsko delo

Vabilo na dogodek Skupaj o solidarnosti

21. 5. 2019 avtor: Movit Zavod za razvoj mobilnosti mladih

Vabljeni na dogodek Skupaj o solidarnosti, ki se bo 7. junija 2019 odvijal v hotelu Raddison Blu v Ljubljani.

Dogodek je namenjenim mladinskim organizacijam in organizacijam za mlade.

Namen dogodka je ponuditi tematiki solidarnosti širšo razpravo različnih akterjev – tako tistih, ki delajo v izobraževalnem okolju, kot tistih, ki delujejo v sociali ali humantarnih sferah in širše.

Kako solidarnost vidimo danes? Se nam zdi družba dovolj solidarna? Kaj lahko z medsebojnim sodelovanjem institucij naredimo, da družbo s skupnimi močmi naredimo bolj solidarno in kakšno vlogo imajo pri tem mladi?

V uvodu bodo iskali skupni solidarnostni jezik, nagovorili vas bodo minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, direktorica CMEPIUS-a dr. Alenka Flander in direktor Movita Uroš Skrinar. Sledilo bo iskanje navdiha v zgodbah o solidarnosti z zanimivimi gosti, ki bodo solidarnost nagovorili z različnih vidikov. Drugi del bo namenjen razpravi, kako lahko z medsebojnim sodelovanjem različnih institucij ustvarimo bolj solidarno družbo. Dogodek bodo zaključili s predstavitvijo programa Evropska solidarnostna enota, ki omogoča različne programe mobilnosti za mlade, katerih temelj je solidarnost.

Program:

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava do 31. maja.