Angažiraj se / Izobraževanje

Vabilo na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019 v jugovzhodni regiji

26. 6. 2019 avtor: Uredništvo

Želiš spremeniti načine obveščanja in sodelovanja v lokalnih skupnostih?

Mladi, župani in županje, zaposleni na občinah v jugovzhodni Sloveniji in vsi, ki se ukvarjate z mladino v jugovzhodni Sloveniji, vabljeni na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019  v jugovzhodni regij, ki ga pripravljata Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije v sodelovanju z Občino Semič in mladimi v občini Semič.

Regijski dogodek bo potekal v petek, 28. junija 2019, ob 15.30 v kulturnem centru Semič, Prosvetna ulica 4, 8333 Semič.

PROGRAM

15.30UVOD (moderatorka Nina Debevec)
15.35Uvodni nagovor Anja Fortuna, predsednica MSS
15.40Pozdravni nagovor – Tin Kampl, direktor URSM
15.45Nagovor gostitelja – Polona Kambič, županja Občine Semič
15.50Primeri dobrih praks informiranja in vključevanja mladih (IMP – Nina Bavčar Čargo)
16.10Predstavitev portala mlad.si (uredništvo mlad.si)
16.25Prispevek: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino (Ana Pisar Čivčić)
16.45ODMOR
17.00OKROGLA MIZA IN DELAVNICA (delavnica z udeleženci in predstavitev rezultatov delavnice, sledi okrogla miza z župani iz regije na temo informiranja mladih in vključevanja v procese odločanja oziroma v povezavi na predstavitve)
18.30POGOSTITEV

Na regijskem dogodku bo poudarek na informiranju mladih na lokalni in regijski ravni, na komuniciranju z mladimi, na načinih in uporabi komunikacijskih orodji ter vključevanju mladih v procese odločanja na lokalni ter regijski ravni oz. e-participaciji mladih. Predstavljeni bodo primeri dobrih praks vključevanja mladih v procese odločanja, portal mlad.si ter prispevek z naslovom: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino. Na regijskem dogodku bo potekala tudi okrogla miza, na kateri bodo imeli mladi priložnost interaktivno sodelovati in zastaviti vprašanja odločevalcem na temo informiranja in vključevanja mladih v procese odločanja.

Na dogodkih Rastimo skupaj 2019, ki se izvajajo v sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami že peto leto zapored, si organizatorji projekta Rastimo skupaj prizadevajo okrepiti razvoj lokalnih mladinskih politik. Letošnji projekt Rastimo skupaj je osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja.