Prostovoljstvo

Vabilo novim prostovoljcem in prostovoljkam društva Humanitas

28. 4. 2021 avtor: Uredništvo

Knjižica Njene zgodbe ne bi bi ugledala luči sveta brez pobude prostovoljk in prostovoljcev na Društvu Humanitas, Hiša svetov ne bi bila tako raznolika in naše vsakoletne nacionalne Konference globalnega učenja in marsikateri drug dogodek ne bi potekali tako gladko brez njihove pomoči. Tovrstne močne, pisane zgodbe želijo pripovedovati in širiti še naprej, s tem namenom pa vabijo k sodelovanju nove prostovoljke in prostovoljce.

Delo bo primarno zajemalo sodelovanje v okviru Hiše svetov, prav tako pa pri ostalih aktivnostih društva. Prizadevali si bodo ustvarjati pogoje, kjer boste prostovoljci in prostovoljke lahko razvijali tudi svoje ideje, ki težijo h globalni pravičnosti, in vas pri tem podprli.

Vrata Hiše svetov so prvič odprli leta 2004. Najprej je delovala kot infokulturni center za ustvarjalno preživljanje prostega časa in druženje ljudi z različnimi etničnimi, verskimi, ekonomskimi ozadji. Leta 2009 so njena vrata odprli še malo bolj na stežaj in jo nadgradili s prostorom v knjižnici Otona Župančiča, kjer so povečali zbirko knjižnih gradiv na 1800 enot. Znotraj Hiše svetov trenutno delujeta Kotiček brez meja (knjige v jezikih držav Bližnjega vzhoda in dogodki na temo medkulturnosti, migracij) in Okolje priporoča (v sodelovanju z Mladimi za podnebno pravičnost).

Naloge prostovoljcev in prostovoljk:

Trudili se bodo, da boste imeli prostovoljci in prostovoljke čim večjo možnost razvijanja in realiziranja svojih idej (vključevanje umetnosti, dogodki za mlade, razstave…), ki se navezujejo na teme, s katerimi se Humanitas ukvarja, hkrati pa nudijo možnost sodelovanja pri spodnjih aktivnostih:

Kaj nudijo:

Kriteriji za izbor prostovoljcev in prostovoljk:

Dobrodošli so vsi z interesom za teme, ki se navezujejo na globalno pravičnost (razvoj, medkulturnost, podnebne spremembe in okolje, migracije…). Posebej lepo vabljeni tudi mladi in osebe z migrantskim ozadjem.

Pogoj za pristop k aktivnemu prostovoljnemu delu je opravljeno brezplačno 10-urno online usposabljanje v kombinaciji s srečanjem v živo.

Prijavni obrazec je na voljo tukaj, prijave zbirajo do 30.4.2021.

Več informacij: viktorija@humanitas.si