Zabava in prosti čas

Veriga dobrih misli in dejanj

10. 5. 2021 avtor: Zavod KŠM Tolmin

Zadnje leto in pol je bilo drugačno kot običajno. Omejitve druženj, krčenje možnosti preživljanja prostega časa na javnih mestih, zaščitne maske … Vse to je vplivalo tudi na naša počutja in razpoloženja.

Center za otroke Mala hiša Tolmin, ki deluje v okviru dejavnosti Mladinskega centra Tolmin, se je pridružil vseslovenski akciji Dan za spremembe, ki jo že vrsto leto organizira Slovenska filantropija in letos nosi geslo Premagajmo osamljenost. K prostovoljski akciji so povabili tudi tabornike iz Roda puntarjev TolminPodružnično šolo za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami na OŠ Tolmin ter Dom upokojencev Tolmin. Skupaj z sodelujočimi so razvili idejo in poiskali način, kako lahko ostalim Tolmincem polepšajo dan in tako vplivajo tudi na zmanjševanje občutkov osamljenosti v njihovem okolju.

Projekt so začeli z delavnicami na temo osamljenosti. Odprli so prostor za pogovor o tem, kako smo doživljali preteklo leto, kako smo si popestrili dneve doma, kakšno je bilo naše počutje. Dejavnost so nadaljevali z iskanjem dobrih misli ter idej za dejanja, s katerimi lahko drugim polepšamo dan. Najboljše izmed njih so prelili na lesena srca ter skupaj skrbno izbrali lokacije po mestu, kjer bi srca z dobrimi mislimi in idejami za dobra dela pozdravljala mimoidoče.

Srca v tem trenutku že stojijo po Tolminu in vabijo na sprehod po mestu, na katerem si lahko preberete kakšno dobro misel in dobite tudi navdih za dobro delo. Skupaj bodo na ta način sklenili verigo dobrih misli in dejanj, ki sicer očem ne bo vidna, a jo bodo zato še bolj čutili v naših srcih. Naj se dobre misli in dejanja širijo naprej!