Aktivno državljanstvo

Volitve?A to se še hod?

22. 3. 2022 avtor: Zavod BOB

Podatki kažejo, da je volilna udeležba mladih izredno nizka, pa četudi se zavedamo, da prihodnost stoji na nas. Mladi, pa tudi ostali volivci_ke, se pogosto sprašujemo “Zakaj sploh it volt’?” in “A niso itak vsi isti?” Prepričani smo, da se tudi vi pogosto srečate s podobnimi vprašanji, ko se s svojimi vrstniki_cami pogovarjate o volitvah, hkrati pa se zavedamo, da je na ta vprašanja zelo težko odgovoriti.

Ker v Zavodu BOB verjamejo, da si vsi želimo, da bi se mladi v večji meri udeleževali volitev (tako letošnjih kot vseh ostalih), vas lepo vabijo, da se jim pridružite na dogodku “Volitve? A to se še hod’?” v Hiši Evropske unije, v sredo, 23. marca med 15:00 in 17:00.

Na srečanju boste skupaj premislili_e, zakaj se mladi ne udeležijo volitev, se sprehodili med različnimi miti in resnicami o volitvah ter skupaj z njimi iskali odgovore na vprašanja, ki se med mladimi najpogosteje pojavljajo v času pred volitvami.  
Prav tako pa bo po dogodku čas za druženje ob pijači in prigrizkih, kjer boste v sproščenem vzdušju lahko nadaljevali vaše pogovore. 

Upajo, da se jim boš lahko pridružil_a! Na dogodek se prijaviš preko tega obrazca.

Kontakt: mladinskicenterulca@gmail.com ali 064 188 214