Mladinsko delo / Zabava in prosti čas

Vse najboljše, MCDD!

6. 10. 2023 avtor: Mladinski center Dravinjske doline
skupina mladih

V začetku meseca so člani in članice KUD Gonobeats v sodelovanju s Klubom študentov Dravinjske doline (KŠDD) v MC Patriotu pripravile zaključni dogodek s strani EU sofinanciranega Erasmus+ projekta Beatslab. V okviru projekta so v zadnjem letu pripravili_e številne izobraževalne delavnice za mlade, na katerih so se učili_e o osnovah digitalnega komuniciranja, upravljanja socialnih omrežij, glasbene produkcije in o drugih aktualnih temah. Na zaključnem dogodku pa sta bila v središču pozornosti 21-letna pevka Leyre (Leyre Legarda Ventura) iz Novega mesta, ki se s svojim čudovitim vokalom vse bolj uveljavlja na slovenski glasbeni sceni, ter producent Vid Peršak. Poleg njiju so nastopili tudi člani KUD Gonobeats ter Alich in MG Freezy.

Leyre in Vid Peršak
Leyre in Vid Peršak sta navdušila občinstvo.

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je v septembru praznoval 20 let delovanja. Rojstnodnevno dogajanje so otvorili_e z razstavo »Retrospektiva«, na kateri so prikazani fotografski utrinki z dogodkov skozi čas od ustanovitve do danes. Razstava bo v galeriji MC Patriota na voljo za ogled do konca oktobra. Po otvoritvi razstave so pripravili_e še konjiški pub kviz. Tekmovalke in tekmovalci so se v ekipah pomerili v znanju o zgodovini, geografiji in zanimivostih konjiške občine. Tri najboljše ekipe so prejele tudi častno diplomo MCDD in simbolične nagrade.

zmagovalna ekipa
Zmagovalne ekipe po kvizu.

Predstavniki in predstavnice Kluba dijakov Dravinjske doline (KDDD) so v MC Patriotu gostile koncert izvajalca Nomark, kateremu so se na odru pridružili še Hoby, Tadejci in Najkex. Gre za mlade slovenske predstavnike hyper pop glasbene scene, ki se vse bolj uveljavljajo tako na domačih kot tudi na tujih odrih. Njihova glasba združuje eksperimentalne zvoke in futuristično vizualno estetiko, ki prispevata k raznolikosti in kreativni dinamiki sodobne glasbe. Mladi so bili nad nastopom navdušeni in že nestrpno pričakujejo prihodnje glasbene dogodke.

Nomark in prijatelji
Nomark in prijatelji so v MC Patriot prinesli mladostno inovativnost.

MCDD v sodelovanju z Zavodom Vozim izvaja projekt Najdi.se, ki naslavlja duševno zdravje mladih. V okviru projekta med drugim izvajajo brezplačne motivacijske delavnice za osnovnošolsko in srednješolsko mladino. V sodelovanju z Agencijo LUNA so razvili_e tudi spletno platformo Najdi.se, namenjeno ozaveščanju o duševnih stiskah in izzivih mladih. Zanjo so na tekmovanju WEBSI (festival slovenskega digitalnega komuniciranja) prejeli_e dve nagradi WEBSI Digitalni presežki Slovenije 2023. Zasedli_e so odlično drugo mesto v kategorijah »Inovativni ustvarjalci prihodnosti« in »Posebni digitalni projekti«.

projekt Najdi.se
V okviru projekta Najdi.se so prejeli_e nagrado za grafično podobo spletne platforme.

KŠDD je letos že drugo leto zapored organiziral Mango skejt session. Namen dogodka je promocija urbanih športov ter ozaveščanje lokalne skupnosti o pomenu primerne infrastrukture za mlade športnike. Dogodek je potekal v okviru Evropskega tedna mobilnosti na igrišču pri OŠ Ob Dravinji. Za otroke so pripravili_e brezplačno delavnico rolkanja, v popoldanskem času pa je potekalo tekmovanje med izkušenimi rolkarji, katerega je ocenjeval evropski sodnik in predsednik Slovenske rolkarske zveze,Iztok Šumatić. Tekmovalcem_kam so podarili_e praktične nagrade. Dnevno dogajanje so popestrili_e predstavniki_ce KUD Gonobeats, ki v partnerstvu s KŠDD izvaja projekt »Beats Lab«, sofinanciran s strani EU v okviru programa Erasmus+. Izvedli_e so delavnico grafik in sitotiska z mentorico Tjašo, ki ustvarja pod psevdonimom »Pirate piška«. Udeleženci_ke so oblikovali_e unikatne motive in jih natisnili_e na majice. Celodnevno dogajanje so kulturno in družabno zaključili_e v MC Patriotu na koncertu mladih nadobudnih Osotögarjev.

mladi
Mladi so združili druženje in šport.
DJ
Poskrbljeno je bilo tudi za glasbo.
Mladi
Mladi na delavnici sitotiska.
Mladi
Predstavniki_ce KŠDD in prostovoljci_ke, ki so pomagali_e pri izvedbi dogodka.

MCDD je v preteklem mesecu med drugim organiziral tudi turnir družabnih iger Patriotatlon, ki je privabil 20 tekmovalcev in tekmovalk. Turnir je potekal v prireditvenem centru MC Patriot. Udeleženke in udeleženci so se pomerili v različnih igrah, kot so ročni nogomet, biljard, pikado in beer pong. Zmagovalci_ke posameznih iger so bili_e nagrajeni_e s simboličnimi nagradami, kar je dodatno popestrilo dogajanje.

Mladi
Zabavno in tekmovalno vzdušje v MC Patriotu.

Konec meseca je bil v MCDD rojstnodnevno obarvan. Mladinski center je namreč praznoval 20. obletnico obstoja. V dveh desetletjih delovanja je postal pomemben steber lokalne skupnosti, ki mladim in vsem obiskovalcem_kam ponuja prostor za učenje, kreativnost, sodelovanje in zabavo. Ob tej priložnosti se je zbrala raznolika skupnost, ki je skozi leta podpirala in soustvarjala delovanje mladinskega centra. Praznovanje je združilo alumne in trenutno aktivne člane_ice Kluba študentov in Kluba dijakov Dravinjske doline, prostovoljce_ke in druge podpornike_ce ter obiskovalce_ke mladinske centra. Skupaj so se ob prijetnem druženju spominjali_e preteklih dosežkov. Osrednji del dogajanja sta bila piknik in koncert lokalne glasbene skupine Take OFF

koncert skupine Take OFF
Rojstnodnevno praznovanje so zaključili s koncertom skupine Take OFF.