Digitalizacija

Za mlade v prihodnje še več dodatnih izobraževanj in delavnic preko spleta ali v živo

12. 8. 2020 avtor: Zavod Nefiks

Ob mednarodnem dnevu mladih na Zavodu Nefiks opozarjajo na sprembe vsakodnevnega življenja mladih zaradi obdobja koronavirusa, ki je mladim onemogočila druženje in socializacijo, kar pa je pomemben del življenja mladih.

V raziskavi Slovenskega javnega mnenja, je večina mladih prijatelje in prosti čas ocenilo kot pomembno oziroma izjemno pomemben del njihovega življenja, čeprav se v raziskavi, ki je bila narejena v aprilu in maju, večina mladih še ni zavedalo, kako dolgo bo trajala pandemija in kakšne posledica bo prinesla. Opozarjajo pa tudi na težave, ki so se pojavljajo v povezavi s študentskim oziroma dijaškim delom, saj se je število ponujenih del v mesecu juniju zmanjšalo za kar 30 % v primerjavi z lanskim letom.

V pogovorih so jim mladi zaupali, kaj sami menijo, da bi jim pomagalo iti skozi to težavno obdobje:

Z Zavoda Nefiks mladim ob mednarodnem dnevu sporočajo, da se bodo še naprej trudil, da jim bodo omogočili čim več priložnosti za dodatna izobraževanja in delavnice preko spleta in v živo, da jim tudi v teh časih omogočijo pridobivanje še kako pomembnih znanj za prihodnost. Za mlade iskalce zaposlitve so tudi pripravili niz »Kariernih koktajlov«, s katerimi jih želijo spodbuditi k aktivnemu iskanju zaposlitve, hkrati pa bodo zanje v jeseni organizirali tudi dva sklopa izobraževanj v sklopu Nefiks kariernih rešitevSamostojno na trg dela in Manager družbenih omrežij.

Vir: Zavod Nefiks