Mladinsko delo / Šport

Zadnji motivacijski vikend v letu 2022

4. 1. 2023 avtor: Planinska zveza Slovenije

Ekipa Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije, ki je do sedaj in ki bo v prihodnosti svoj prosti čas vlagala v organizacijo, si je v enem izmed zadnjih decembrskih vikendov v letu 2022 vzela čas, da naredi kratkoročne in dolgoročne načrte. Posamezniki so prihajali in odhajali po svojih zmožnostih. Večina mladih je uspela priti v petek popoldne in ostala do zgodnjega popoldneva v nedeljo. Kje? V simpatični Koči na Ravneku, ki je last PD Blagajana in se nahaja v bližnji okolici Polhovega Gradca.

Vreme je bilo deževno, zato je večina dejavnosti potekala v notranjosti koče. Izvedel se je krajši pohod in več neformalnih sestankov. Program ni imel formalno zastavljenega urnika. Izvedel se je po navdihu.

Idej se je nabralo za več strani v poročilu. Med drugim so se pripravile ideje in izboljšave, ki se izvedejo na delovni akciji MK PZS. Ta poteka vsako leto in je namenjena popravilom in urejanju okolice hiše, ki jo ima Mladinska komisija v lasti. V pripravi je tudi prenovljena pesmarica Gorniška, ki je bila v času izhajanja in prodaje zelo iskana in jo ljudje pogrešajo na svojih policah (in predvsem ob tabornih ognjih).

Pomembno je, da se nova ekipa dobro spozna in poveže. V ta namen je bil čas tudi za igranje družabnih iger, pogovor in ples. Vsekakor vikend, ki je bil uspešen, sproščen in hkrati motivacijski za nadaljnjo delo organizacije, ki se intenzivno ukvarja z mladino na planinskem področju.

Mladinska komisija PZS v novem letu načrtuje mnogo dogodkov za mlade navdušence gora. Katere dogodke in izlete načrtujejo v letu 2023 si lahko preberete tukaj.