Zabava in prosti čas

Zadovoljni nasmehi po prvem Taboru na Blagovni

6. 9. 2023 avtor: Mladinski center Šentjur
Prvi tabor na Blagovni navdušil mlade

Med 22. in 23. 8. je Mladinski center Šenjur organiziral prvi Tabor na Blagovni, ki je bil namenjen mladim, starejšim od 14 let. Tokratna lokacija je bil Kozolec Pri Kulturni pipci.

Tabor je temeljil na zabavi in druženju, dotaknili pa so se tudi krepitve samozavesti, načinov za izboljšanje počutja in pasti družbenih omrežij. Za mlade so pripravili številne delavnice, zabavne igre ter aktivnosti, vse obroke so si pripravili popolnoma sami, prav tako so pripravili taborni ogenj na katerem so pekli koruzo in hrenovke. Pri Kulturni pipici so si ogledali mladinski film v kinu na prostem.

Pred spanjem so si privoščili petje in ples, gledali čarobnost zvezdnega neba, nato pa preizkusili, kako je spati na kozolcu. Za večino je bil tabor tokrat prekratek, saj smo imeli res prijetno, sproščeno vzdušje, mladi so se med seboj dobro spoznali, sodelovali, si pomagali in se vključevali.

Kljub temu, da je bil tokratni tabor kratek, so skupaj zares uživali in spletli kar nekaj novih prijateljstev. “Zagotovo še ponovimo.”

Fotografije se nahajajo na https://www.mladi-sentjur.si/Fotoutrinki/tabor-na-blagovni-2023/

Tabor je sofinancirala občina Šentjur.