Zabava in prosti čas

Zaključek leta v Dravinjski dolini

30. 12. 2022 avtor: Mladinski center Dravinjske doline

Zadnji mesec leta 2022 je v Dravinjski dolini od dogajanja kar pokalo po šivih. V Mladinskem centru Dravinjske doline (MCDD) so namreč vsak vikend pripravili kakšno dogajanje.

Mesec so v MC Patriotu otvorili z Vinskimi vibracijami, namen katerih je ozaveščanje o zmerni kulturi pitja vina, preko spoznavanja pridelave in pravilne pokušine le-tega. Na dogodku so se s svojim vinskim ‘asortimanom’ tokrat predstavila Vina Založnik, ki kot vinogradniki delujejo že vse od leta 1911. Po degustaciji je pred občinstvo stopil popotnik Oliver Tič, poznan tudi kot ‘Oli Walker’, ki je prehodil Ameriko od juga Argentine vse do severa Aljaske. Z obiskovalci in obiskovalkami je delil najbolj zanimive zgodbe iz svojega 933-dnevnega potovanja, kjer je za sabo pustil kar 25.112 km. Na predstavitvi mu je družbo seveda delala tudi njegova prikupna in zvesta sopotnica – Carlitos.

Naslednji vikend sta za žur poskrbela društvo Roots Promotions in MKUD Kladivo 11. Potekal je namreč prvi Roots in the Woods ‘preparty’, na katerem je gostoval Radikal Guru. Le-ta je eden najaktivnejših pripadnikov underground skupnosti, ki pod vplivom roots reggae-ja ustvarja fuzijo glasbe, v kateri se prepletajo dub, reggae in dubstep. Svojo strast do glasbe je tokrat nedvomno pokazal skozi svoj set ter prostor napolnil s pozitivnimi vibracijami in svežimi zvočnimi inovacijami.

Sledil je »Christmas Party«, ki ga je za svoje vrstnike in vrstnice organiziral Klub dijakov Dravinjske doline (KDDD). Dijaki so z okraski v prostorih MC Patriota pričarali pravo božično vzdušje. Za glasbo je poskrbel zdaj že redni glasbeni gost na dijaških dogodkih, DJ Mattias, ki se vedno znova rad vrača v Slovenske Konjice. Namen dogodka je bil druženje in mreženje mladih, ter oddih od šolskih obveznosti. Dogodek je bil nepozaben, mladi pa že komaj čakajo, da ga lahko ponovijo.

Zadnji vikend pred božičem pa je MC Patriot napolnil Klub študentov Dravinjske doline (KŠDD), ki je organiziral predbožični žur »Bingl Bells«. Za glasbo, božični duh, veselje in dobro energijo je za mešalkami poskrbel simpatičen duo – Bingl Bongl. Na odru pa se jima je pridružila tudi DJ-ka msn-gf, ki je v svojo selekcijo zapakirala vse od pozabljenega slovenskega popa in sladkih nostalgičnih ritmov do sodobne produkcije ‘hardcore’ spektra.

Zaključek leta v Dravinjski dolini&url=https://www.mlad.si/zakljucek-leta-v-dravinjski-dolini/&via=mlad_si" target="_blank">