Kultura

Zimski večeri s klasično glasbo

20. 2. 2023 avtor: Špela Ferlin

Ne veš, kako bi preživel-a zimske večere v Ljubljani? Si ljubitelj-ica klasične glasbe? V sklopu Festivala Ljubljana si lahko med 25.2. in 4.3. ogledaš mednarodno klavirsko tekmovanje. To tekmovanje bo prvo tako velike razsežnosti, zato ga res ne smeš zamuditi.

Na tekmovanju se bo predstavilo kar 24 ambicioznih mladih umetnikov, glasbenikov iz 16 držav s celotnega sveta. Razdeljeno bo na tri etape, prvi in drugi predizbor ter dva finalna koncerta, ki bosta hkrati zaključna večera 6. Zimskega festivala. Vstopnice si lahko kot dijak ali študent zagotoviš popolnoma brezplačno ob dokazilu z dijaško ali študentsko izkaznico na blagajni Križank.

Prvi finalni večer bo na sporedu 3. marca ob 18. uri, v Cankarjevem domu, poleg mladih glasbenikov pa vam bo večer popestril tudi Latinskoameriški dirigent Ricardo Castro, ki je svojo prvo nagrado prejel leta 1993 na prestižnem mednarodnem klavirskem tekmovanju v Leedsu v Angliji ter Simfonični orkester RTV Slovenija, ki vstopa že v sedemdeseto leto delovanja.