Vključenost

2. srečanje v sklopu projekta Sodeluj in oblikuj

11. 12. 2023 avtor: Celjski mladinski center
mladi

V ponedeljek, 4. decembra, so v Celjskem mladinskem centru uspešno izpeljali 2. srečanje v sklopu projekta Sodeluj in oblikuj.

Projekt je nastal kot odgovor na okroglo mizo na Gimnaziji Celje – Center, ki je potekala v novembru 2022, kjer so mladi povedali, da se v svojem okolju počutijo prezrte in da bi si želeli biti bolj vpeti v oblikovanje programa v MOC.

V septembru je potekalo 1. srečanje v sklopu projekta, kjer so dijaki iz Gimnazije Celje Center zastavili osnutke predlogov, česa si v občini želijo več, kaj pogrešajo in dodali svoje ideje za aktivnosti namenjene mladim. Tokratno srečanje je bilo namenjeno nadgradnji prej zastavljenih idej.

Na začetku so dijaki spoznali kaj je ”podjetniški pitch”, nato pa so dobili navodila, da izmed vseh idej, ki so jih podali na prvem srečanju, izberejo eno, na kateri bodo gradili in jo podrobneje predstavili. Po kratkem odmoru je sledila kratka predstavitev o javnem nastopanju, kjer so pridobili znanje za predstavitev, ki je sledila ob zaključku dogodka. Z vsemi na novo pridobljenimi informacijami so dijaki skrbno predstavili svoje ideje še ostalim udeležencem.

V sklopu projekta načrtujejo še dve srečanji, naslednje bo že januarja, ko bodo dijaki svoje predloge še izpilili ter podrobneje predstavili. Skozi prihajajoči srečanji bodo mladi, ob pomoči mladinskih delavcev, oblikovali predstavitve mladinskih pobud, ki se bodo realizirale v obliki dogodkov, ki bi si jih najbolj želeli v svoji lokalni skupnosti. Na koncu pa jih bodo predstavili županu Mestne občine Celje in drugim odločevalcem.

Več o projektu lahko preberete na tej povezavi.

Nekaj foto utrinkov drugega srečanja pa si lahko ogledate tukaj.