Zabava in prosti čas

360 mladinskih skavtskih voditeljev na državnem srečanju

18. 10. 2019 avtor: Uredništvo

V soboto, 5. oktobra 2019 se je 360 mladinskih skavtskih voditeljev zbralo na državnem srečanju, namenjenemu druženju in krepitvi kompetenc za kakovostno vodenje v novem skavtskem letu.  

Naj vas izzovemo z naslednjimi vprašanji: Kaj jeste, ko se srečujete s skupino mladih? Nabavite čips, naročite pico? Z minimalnim vložkom se da pripraviti tudi kaj drugega. Korenčkove palčke za lenobne, gibanico v kozarcu za nekaj več vložka. V skupini ne steče komunikacija. Zdi se ti tudi, da si z drugimi mladinskimi voditelji na popolnoma drugi valovni dolžini? Ti je kdo že kdaj povedal, da boš nekaj lahko spremenil-a samo pri sebi? Kot mladinski voditelj delaš z otroki, ki jih ne obvladaš več? Da, naučiš se lahko vaj, ki sprostijo agresivnost v skupini. 

Vse to so znanja, ki so jih udeleženci dogodka poglabljali na 4-urnih delavnicah kot odgovor na zgornje in druge izzive mladinskega voditelja v sodobnem času.  

Organizirali so naslednje delavnice:

Ena od udeleženk srečanja je povedala: »Že prej sem vedela, da obstajajo tehnike pomnjenja, na delavnici pa sem se jih nekaj dejansko naučila – in zdaj verjamem, da delujejo. Ne morem verjeti, da sem si zapomnila skoraj 50 imen … V tednu po DSV-ju sem sredi Ljubljane srečala enega od soudeležencev in se takoj spomnila imena! Delavnica je bila torej res nepozabna.« 

»Na delavnici z naslovom “Kako se pogovarjati s tistimi, s katerimi se je težko pogovarjati” sem se naučila, da je potrebno na problem vedno treba pogledati širše in se ne takoj “zapičiti” v majhno rdečo piko na sredini platna. Prav tako pa sem odkrila razloge, zakaj z nekaterimi ljudmi lažje komuniciram kot z drugimi ter slišala uporabne nasvete za izboljšanje komuniciranja s tistimi, s katerimi težje komuniciram«, pa pravi druga.

Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, ki so dogodek organizirali, so se “iskreno razveselili, da 360 radovednih in angažiranih mladih prostovoljcev ohranja upanje v prihodnost kakovostnega delovanja v mladinskih organizacijah.” 

Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
Foto: Arhiv ZSKSS