Aktivno državljanstvo

ADRASTOS 2023

24. 8. 2023 avtor: IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti
Adrastos

Mladi – prijavite se razpis za ADRASTOS 2023 – Slovensko mladinsko nagrado za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj!

Vloge je potrebno oddati do 20. septembra 2023.

IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti v sodelovanju s partnerji vabi mlade, da se prijavijo na razpis za ADRASTOS – Slovensko mladinsko nagrado za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj. Razpis je bil letos spomladi objavljen prvič, rok za oddajo vlog pa je podaljšan do 20. septembra 2023.

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) je v sodelovanju s podpornimi partnerji 21. marca objavil razpis ADRASTOS 2023, ki je namenjen mladinskim in drugim nevladnim organizacijam, izobraževalnim ustanovam in skupinam mladih, ki že delujejo na področju družbene odgovornosti ali trajnostnega razvoja ter tistim, ki so šele na začetnih stopnjah te razvojne poti.

Prijavitelji se lahko potegujejo za nagrado v dveh kategorijah, in sicer: ADRASTOS 2023 – SEMENA SEDANJOSTINagrada za že izveden mladinski projekt (v šolskem letu 2022/23) in ADRASTOS 2023 – VIZIJA PRIHODNOSTI – Nagrada za idejo prihodnosti (ideja za izvedbo projekta, ki temelji na enem izmed področij oz. ciljev trajnostnega razvoja Agende ZN 2030 ter Standarda za družbeno odgovornost ISO 26000:2010).

Adrastos je slovenska mladinska nagrada za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj.Z razpisom organizatorji prepoznavajo, strokovno potrjujejo in nagrajujejo projekte in ideje ter delovanje mladih na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja. Zavzetost mladih je namreč ključ transformacije naše družbe v bolj trajnostno in družbeno odgovorno družbo.

Udeležba na razpisu je za mlade brezplačna, skupaj z njihovimi mentorji v izobraževalnih ustanovah pa bodo spoznali, kako se lotiti zelenega prehoda v praksi ter kakšne so aktualne usmeritve na tem področju. Razpis je odprt od 21. marca dalje, rok za oddajo vlog je 20. september, zmagovalci pa bodo znani do konca leta 2023. Razpisna dokumentacija in več informacij je dosegljivih na spletnem mestu inštituta IRDO in www.adrastos.si .

Organizator je IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti.

Sofinancer je Urad Republike Slovenije za mladino (URSM).

Dodatne informacije:

IRDO –  Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, Cesta 13. julija 65a, 1261 Ljubljana – Dobrunje Spletno mesto: www.adrastos.si, www.irdo.si, e-pošta: info@irdo.si, mag. Anita Hrast, direktorica, gsm: 031 344 883