Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Jun. 2019

Festival prostovoljstva v Mariboru

Leta 2010 so se mariborske ogranizacije, pri katerih je moč opravljati organizirano prostovoljsko delo združile v mrežo Prostovoljstvo v Mariboru, katerega koordinira Pekarna Magdalenske mreže. Od takrat naprej vsako leto v maju pripravljajo Festival prostovoljstva z različnimi izobraževalnimi in družabnimi dogodki. Eden izmed njih je tudi Prostovoljsko mesto, ki se vsako leto odvija na enem od osrednjih trgov v mestu. Gre za informativno-družabni dogodek, na katerem organizacije predstavijo svoje aktivnosti z interaktvino igro za mlade in naključne mimoidoče.

Prostovoljsko mesto s svojo županjo živi le en dan in v tem dnevu morajo mladi tam opraviti zanimive naloge. Letos je bilo mesto treba rešiti pred Plasticusom, saj ga je preplavi s plastiko in zastrl sleherni sončni žarek, se spojil z vsako molekulo vode, prerasel cvetoče travnike in gozdove ter zastrupil živali. Mladi okoljski junaki so po opravljenii nalogi pri organizaciji prejeli štampilko v svojo knjižico, ko so opravili vsaj 5 različnih nalog so sestavili čarobni urok, ki je rešil mesto pred Plastikusom, se oglasili pri županji in prejeli zahvalo za hrabrost in srčnost.

Dogajanje v prostovoljskem mestu so zabeležile v posnetku

Vir: Pekarna Magdalenske mreže
Foto: Gregor Salobir

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

58441

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino