Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 May 2022

Mladi in občina: skupaj za boljšo prihodnost

V preteklih mesecih so v luči pripravljajoče se strategije za mlade potekale delavnice za mlade v občinah Radlje ob Dravi in Radovljica. Mladi med 15. in 29. letom starosti so na participatornih delavnicah podali svoje predloge ukrepov, ki bi lahko ključno vplivali na njihovo življenje in razvoj v lokalnem okolju. Med najpomembnejšimi področji, katerim velja posvečati največ pozornosti, so po oceni mladih zaposlovanje, izobraževanje, stanovanjska problematika in kakovostno preživljanje prostega časa mladih. V luči posledic epidemije Covid-19, ki je pomembno vplivala na življenje vseh nas, predvsem pa mladih, slednji niso pozabili niti na zdravje. Ob tem je bila posebna pozornost posvečena duševnemu zdravju mladih.

V nadaljevanju bodo vsi zbrani predlogi na delavnicah predani predstavnikom obeh občin. Tako v občini Radovljica kot v občini Radlje ob Dravi bodo ključni predlogi kot ukrepi zapisani v Strategijo za mlade, ki predstavlja pomemben dokument tako za mlade kot za občino, saj začrta njeno delovanje za srednjeročno obdobje.

Vir:Inštitut za mladinsko politiko

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

20774

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino