Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Jun. 2019

Nogometni turnir Brcnimo rasizem

V začetku junija je Pekarna Magdalenske mreže organizirala nogometni turnir Brcnimo rasizem. Tovrstni turnirji po Sloveniji potekajo že od leta 2011 z njimi pa se v različnih krajih borijo proti sovraštvu in izključevanju ter si prizadevajo za gradnjo odprtih in solidarnostnih skupnosti.

Na skupnostnem družabno-športnem dogodku so vzpostavljali alternative obstoječim razmeram, rojevale in širile so se ideje ter prakse, s katerimi so gradili drugačno družbo in zavrgli rasizme, nacionalizme, ksenofobijo, sovraštvo in druge oblike diskriminacije. Sobotno popoldne so izkoristile za povezovanje in gradnjo solidarnosti med različnimi skupinami in družbeno angažiranimi iniciativami ter ljudmi, ki jih je obstoječi sistem potisnil na družbeni rob. Nekaj prizorov nogometa in druženja si lahko ogledate na povezavi.

Vir: Pekarna Magdalenske mreže
Foto: Gregor Salobir

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99177

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino