Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Jun. 2022

Pobegni pastem brezposelnosti!

V zadnji polovici maja so pisarno na Socialni akademiji zapolnile ključavnice in skrivnostne uganke. Kaj se je dogajalo? V sklopu Evropskega leta mladih je ponovno odprla vrata soba pobega Pobegni pastem brezposelnosti, ki izpostavlja pomen neformalnega izobraževanja in pobudništva pri naslavljanju prepada med formalnim izobraževanjem in trgom dela. Sobo pobega so razvili mladi pod mentorstvom mladinske delavke v sklopu projekta Inkubator 4.0.

Dogajanje so odprli z izobraževanjem za mladinske delavce v sodelovanju z Mrežo KROJ, kjer so raziskovali, kako lahko z uporabo izobraževalne sobe pobega senzibiliziramo mlade za izzive, ki se pojavljajo v naši družbi, in izkusili proces načrtovanja izobraževalne sobe pobega.

Nadaljevali so z dogodkom, ki sta ga omogočila Movit in Urad RS za mladino, kjer so gostili štiri skupine, skupaj 15 mladih in mladinskih delavcev. Vse skupine so z uspešnim sodelovanjem razrešile ovire na poti do zaposlitve. Pot je bila težka, vendar je Janja dobila svojo sanjsko zaposlitev.

Če vas zanima več o izobraževalnih sobah pobega, spremljate FB profil Senza – Pop-Up Escape Room

Vir: Socialna akademija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

21501

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino