Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Jan. 2022

Stop animacije o sodelovalnih in participatornih družbeno-ekonomskih praksah

V Pekarni Magdalenske mreže Maribor so Rosino šolo delavskih pravic za mlade povezale_i z organizacijami konzorcija Delati skupaj! in pripravile_i štiri kratke informativno-izobraževalne stop animacije na temo sodelovalnih in participatornih družbeno-ekonomskih praks.

Do odgovora na vprašanje kaj je kritična pismenost, kako nas spodbuja k delovanju v svetu pridete z ogledom stop animacije, kjer izpostavljajo tudi, da nobeno sporočilo ni objektivno. Če se sprašujete, če so vaše potrebe in želje res samo vaše in posledično le vaš problem, v stop animaciji ugotovite, da so zadruge manifestacije solidarnosti in da lahko skupaj zadovoljimo skupne želje in potrebe. Če tehtate med vsak svoje sreče kovač in poslovnim in podjetniškim povezovanjem delavk_cev, nekaj argumetov za zadružništvo najdete v stop animaciji. Če razmišljate o tem, kaj so pravzaprav naše potrebe in kako lahko dosežemo spremembe v svojem okolju, je odgovor v stop animaciji participativni proračun in direktna demokracija.

Za animacijo in montažo filmčkov je poskrbela Brina Fekonja, reciklirale_i smo karakterje Ane Bassin, ki so nastali v projektu »Združimo se!«, ob tehniku Janezu Šaliju je na Radiu Marš bral Jan Podbrežnik, za glasbeno podlago in finalni mixing je poskrbel Marko Jaušovec, scenarije in vsebinske zasnove pa so priskrbele_i Daša Ložar, Kaja Fiedler, Karolina Babič, Matic Primc, Urška Breznik. Organizacije povezane v konzorcij Delati skupaj - za solidarno družbo! smo Združenje Center alternativne in avtonomne produkcije, Društvo Gibanje za dostojno delo in socialno družbo, Društvo Organizacija za participatorno družbo in Pekarna Magdalenske mreže Maribor.

Vir: Pekarna Magdalenske mreže Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

38855

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino