Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Jan. 2022

ULCAfest 2021 v znamenju urbane kulture

27. decembra sta ekipi MC ULCA in MC BOB s sedaj že tradicionalnim ULCAfestom proslavili konec starega in začetek novega leta. V petih urah programa se je zvrstila serija delavnic, pogovorov, aktivnosti in performansov.

Tekom dneva so udeleženci prek žive knjižnice, kjer so mladinske delavke predstavile vsebino s katero se ukvarjajo, spoznavali različne aspekte mladinskega dela. Živa knjižnica se je osredotočala na štiri tematike, in sicer na projekte, mednarodno sodelovanje, psihohigieno in na mladinsko ulično delo. Na postaji projekti so predstavili načine prijav, postopke dela in izkušnje z domačimi in mednarodnimi projekti mladinskega dela. Na postaji mednarodnega sodelovanja so razložili načine sodelovanja z mednarodnimi partnerji, izzive, ki pri tem nastajajo, in korake, potrebne za povezovanje z ljudmi onkraj meja. Pri psihohigieni je bilo govora o mobilni psihosocialni podpori, ki je nudena mladim in mladinskim delavcem ter kje si lahko v stiski poiščejo pomoč. Pri postaji uličnega dela pa so mladinske delavke predstavile svoje izkušnje iz uličnega dela, ovire in izzive s katerimi se soočajo, načine s katerimi pristopajo do mladih in prakse s katerimi mlade pripravijo do pozitivnega preživljanja prostega časa. Udeleženci so se tako spoznali z mladinskimi delavkami iz treh organizacij: Zavod BOB, Mladi zmaji in Nefiks.

Mreženju z mladinskimi delavkami je sledila Urbana razstava, kjer so bili predstavljeni izdelki mladih, ki so tekom delavnic nastajali celo leto, koncert beatbox mladine, ki se je v tehnikah beatboxanja izpopolnjevala na vsakotedenskih delavnicah v MC ULCA in footwork battle. Skozi umetniške prakse iz urbanega okolja so obiskovalci spoznavali urbano kulturo in načine izražanja mladih v modernih mestnih okoljih.

ULCAfest sta eikipi organizirali v sodelovanju s ČS Center, ŠKD GOR, Zavod Nefiks, Javni zavod mladi Zmaji, MOL in URSM.

Vir: MC ULCA, MC BOB

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25322

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino