Neformalno izobraževanje

Brez vode ne more biti zelene butičnosti

20. 12. 2022 avtor: Turistična zveza Slovenije

Turistična zveza Slovenije je v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje organizirala festivala Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma, ki sta letos potekala na temo Voda in zdravilni turizem, s čimer so udeležence festivalov, tudi iz tujine, spodbudili, naj se osredotočijo na zdravilne učinke vode. Lahko bi rekli, da so s tem ubili dve muhi na en mah – mlade turistične navdušence so spodbudili, da razmišljajo o vodi kot neprecenljivem bogastvu, ki nudi neskončne možnosti tudi v turističnem smislu, poleg tega so jih nagovorili, naj se spoznajo s čisto svežim turističnim konceptom: zdravilnim turizmom.

Z izvedbo mladinskih projektov so tudi v letošnjem letu dokazali, da bodoče turistične strokovnjake vzgajajo v duhu najnovejše strategije slovenskega turizma 2022–2028 pod naslovom ‘Zelena butičnost, manjši odtis, večja vrednost za vse’, v kateri sta ključni zavezi trajnost ter povezovanje pri razvoju in trženju.

Najboljše ideje mladih so zbrali in objavili v katalogu Voda in zdravilni turizem, ki je pravi zaklad ustvarjalnosti in inovativnosti. Dostopen je na njihovi spletni strani. Dobite pa ga lahko tudi na Turistični zvezi Slovenije, Miklošičeva 38, Ljubljana.