Kultura / Zabava in prosti čas

Delavnica slam poezije

21. 2. 2023 avtor: Rožle Oštir

V četrtek, 23. februarja, bo v Stolpu Škrlovec v Kranju potekala delavnica slam poezije. Delavnico bo vodil slovenski raper, pisatelj, slam pesnik in podjetnik s Ptuja Mišel Ristov, bolj poznan pod umetniškim imenom Amo. Delavnica je namenjena predstavitvi nove pesniške zvrsti tistim, ki še nimajo izkušenj s slam poezijo, kakor tudi tistim bolj izkušenim, ki bodo lahko na delavnici pridobili nove nasvete in ideje za nastope v prihodnosti. Delavnica se začne ob 19.00.

Oblika slam ali »performans« poezije se je razvila v ZDA z namenom vračanja strasti poeziji. Tekmovalci po navadi nastopajo z avtorsko poezijo pred publiko, iz katere naključno izberejo komisijo, ta pa na koncu v sodelovanju s preostalim občinstvom oceni tekmovalce. Poleg dobre poezije se ocenjuje tudi nastop, prav temu pa je posvečena delavnicah v Kranju.

Slam poezija se je Kranju prvič predstavila leta 2019 v sklopu večera SLAM&JAM. Zaradi priljubljenosti in želje po ustvarjanju so se organizatorji odločili organizirati prvo delavnico, ki je bila zelo uspešna. Leta 2022 so gostili tudi državno prvenstvo v slam poeziji, letos pa nadaljujejo s klasičnimi delavnicami.

Udeležba dogodka je brezplačna, zaradi lažje organizacije pa vas organizator naproša, da se predhodno prijavite na mail rezervacije@layer.si.

Vir: Layerjeva hiša

Naslovna fotografija: Layerjeva hiša