Kultura / Neformalno izobraževanje

Filmska šola za mlade

9. 6. 2023 avtor: Zavod KŠM Tolmin
filmska šola za mlade tolmin

Poletje je že skoraj tu in s tem nove priložnosti za ustvarjanje nepozabnih počitniških spominov!

Ena izmed priložnosti, na katere vas vabimo, je Filmska šola za mlade, ki bo potekala od 3. do 6. julija 2023. Na 4-dnevni delavnici se boste udeleženci ob strokovni podpori učili o filmskem ustvarjanju, nato pa posneli tudi kratki igrani ali dokumentarni film.

Kako bo zadeva potekala?

Udeleženci se boste najprej spoznali s filmskim jezikom skozi primere in praktične vaje. Nato boste oblikovali ideje, ki jih boste skupaj z mentorji razvili do te mere, da boste lahko posneli svoj film. Sledilo bo sestavljanje filmske ekipe in izdelava “storyboard-a”. Nato se boste poglobili v najbolj težko pričakovano snemanje kadrov, na koncu pa vse skupaj zaokrožili z montažo posnetega filma.

Letos se bomo pri ustvarjanju filmov osredotočili na nenasilne teme, ki ne bodo vključevale elemente nasilja, “hororja”, itd. Posneti filmi pa ne bodo ostali le na naših računalnikih, piko na i celotni Filmski šoli bomo naredili z javno predstavitvijo vaših del v nedeljo, 9. julija 2023 zvečer na tolminskem Sotočju v okviru filmskega programa mednarodnega festivala SAJETA.

Komu je Filmska šola namenjena?

Filmska šola je namenjena vsem mladim (15+), ki si želite spoznati proces in orodja za snemanje filma, tistim, ki ste radi kreativni in si želite proste dneve preživeti v dobri družbi.

Kdo je izvajalec Filmske šole?

Filmsko šolo izvaja Luksuz produkcija iz Krškega, ki po različnih krajih po Sloveniji ustvarjajo pomembne “medijske učilnice” za mlade avtorje video vsebin in so produkcijski center za novo generacijo filmskih ustvarjalcev.

Na Filmsko šolo zbiramo prijave, ki so zaradi organizacije obvezne. Prijavite se preko Google obrazca, ki ga najdete na Facebook dogodku.

Vaše prijave zbiramo do 30. junija. Število udeležencev je omejeno. Delavnica je za mlade brezplačna.

Filmsko šolo v Tolminu organizira Zveza MINK Tolmin in Zavod KŠM Tolmin.