Zabava in prosti čas

Fish on Mars + Mart

6. 3. 2024 avtor: Center mladih Koper
plakat

Lepo vabljeni na progresivno instrumentalno epopejo, ki je primerna za vsa bitja obstoječih galaksij; Fish On Mars in Mart. Glasbo prvih raznašajo zvezdna vrata, glasbo drugih pa vipavska burja. Kdo bo dodobra prevetren in kdo bo dobil naziv abductee, sta vprašanji, ki bosta odgovorjeni 22. marca v NLP-ju. Pardon, CMK-ju.

Fish On Mars so nazaj. Slovenski rock vesoljski kadeti se vračajo s svojo zelo posebno mešanico progressive in vesoljskega rocka. Band je znan po tem, da premika meje in predstavlja edinstveno glasbo, ki na koncertih poslušalce vedno popelje na medgalaktično popotovanje. Z zadnjim singlom Pluto’s revenge iz drugega albuma Music for the Martians, so poželi odlične kritike tudi v tujini, med drugim se je o njih razpisal italijanski Metal Hammer. Pripravite se na noro vožnjo z vlakcem smrti po nebesni sferi, tokrat na CMK-jevem odru, kamor se vedno z veseljem vračajo. All humans and aliens are welcome!

Mart: To ni tipična jazzovska zasedba ali navadna post-rock skupina. Četverica glasbenikov iz Vipavske doline ustvarja domiselno instrumentalno glasbo, polno kompleksnih ritmov, melodičnih klavirskih premikov in virtuoznih kitarskih prehodov. Krasi jih sproščen in svobodomiseln pristop, ki se razživi v energičnih improvizacijah brez petja, a z dobro mero surovega živalskega kričanja. Leta 2020 so izdali drugo ploščo Vuk in jo predstavili na odrih po Sloveniji in v tujini. Sedaj pa prihajajo predstavit nove pesmi s prihajajoče plošče.

Vstopnina:
– mladi do 30. leta: 5 evrov
– mladi od 31. leta: 8 evrov

*Dogodek omogočajo Kulturno društvo Ambiental Performances, Mestna občina Koper ter Center mladih Koper.*