Evropsko leto mladih

Odprti borjači – Evropsko leto mladih v Sežani

27. 8. 2022 avtor: Mladinska mreža MaMa
Odprti borjači - Evropsko leto mladih v Sežani

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski center Podlaga Sežana vas vabita na EVROPSKO LETO MLADIH V SEŽANI Odprti borjači,  soboto, 27. avgusta 2022, med 8.30 in 18.00 uro v Parku pri Starem gradu v Sežani, Partizanska cesta 43, 6210 Sežana in na različnih lokacijah po mestu.

Mladi v Sežani so ob evropskem letu mladih stopili v akcijo ter se v sodelovanju z Mladinskim centrom Podlaga in Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji odločili, da mladim in vsem ostalim v svoji lokalni skupnosti na praktičen način prikažejo, kako je krožno gospodarstvo na enostaven način uporabno in prenosljiv v  vsako lokalno skupnost. Kako? Z Odprtimi borajči!

soboto, 27. avgusta, bomo pobudo sežanske mladine, ki si želi v domačem okolju spodbuditi dobre prakse krožnega gospodarstva uresničili tako, da bomo po celem mestu drug za drugega odprli kraška dvorišča (= borjače) in mimoidočim ponudili rabljene uporabne reči. Niso namreč vse stvari, ki jih ne potrebujemo več, odpadek, kar dobro zajema naslednji rek: ‘Kar je za nekoga odpadek, je za drugega lahko zaklad’. Kako torej po svoj novi zaklad v obliki oblek, knjig, gospodinjskih aparatov, pohištva in vsega, kar se skriva po kraških garažah in kleteh? 

Pridruži se nam v Parku pri Starem gradu v Sežani ob 8.30, ko bomo na infotočki ponudili informacije o Odprtih borjačih in zemljevid lokacij s ponudbo rabljenih reči. Odprte borjače boste lahko obiskovali do 13. ure. Vse do 18. ure pa boste na infotočki v parku lahko spoznavali programe Erasmus + Mladina in Evropske solidarnostne enote. 

Sodeluješ lahko tudi tako, da na sejemsko dejavnost prijaviš svoj borjač in someščanom ponudiš predmete, ki jih ne potrebuješ več. Svoj borjač lahko na bolšjak prijaviš prek te povezave.

Tako bomo mladi mlade in širšo skupnost opogumili za izmenjavo reči iz druge roke. Naj zmanjševanje odpadkov in potrošnje s ponovno uporabo postane naš način življenja! Če želite z aktivno participacijo soustvarjati Evropo prihodnosti – zeleno, vključujočo in digitalno za vse – obiščite Odprte borjače v Sežani!


Program dogodka: 

8.30–13.00 → Sejemska dejavnost – Odprti borjači Infotočka v Parku pri Starem gradu z zemljevidom borjačev po Sežani in informacijami o krožnem gospodarstvu.

14.00–18.00 → Preizkusi svoje znanje o EU in izvedi kako sodelovati v programih Erasmus + in ESE za mladestojnica EU direct Koper.
Moja vizija SežaneZbiranje pobud na področju trajnosti in soustvarjanja lokalnega okolja


Z dogodki v okviru evropskega leta mladih skupaj s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji med drugim uresničujemo mladinske pobude za bolj trajnostno in zeleno Evropo ter ustvarjamo prostor za participacijo mladih pri soustvarjanju evropskih in lokalnih politik

Bodite del dogajanja po Evropi in Sloveniji!

Vljudno vabljeni!

#EuropeanYearofYouth, #EYY2022