Kultura

Razstava Ujeti alter fotografinje Melise Ćehić

9. 8. 2023 avtor: MKC Maribor
Ujemi alter

Na svoji prvi fotografski razstavi se v Kulturnem inkubatorju v Mariboru predstavlja mlada fotografinja koncertne fotografije Melisa Ćehić. Razstava je na ogled do 19. avgusta.

Na svoji prvi razstavi Ujeti alter se v Kulturnem inkubatorju (Koroška cesta 18, 2000 Maribor) predstavlja fotografinja alternativne koncertne fotografije Melisa Ćehić. Na razstavi so predstavljene fotografije, na katerih je Melisa Ćehić skozi objektiv je ujela dogajanja v skritih kotičkih alternativne kulture in glasbe v Sloveniji.

O avtorici

Ujeti alter
Foto: osebni arhiv

Melisa Ćehić je diplomirana inženirka medijskih komunikacij. Fotografija je postala del njenega življenja že pri treh letih. Takrat je kot majhen otrok našla očetov fotoaparat in porabila celoten film za fotografiranje postavljenih igrač. Svojo pot je utrdila včasu izobrazbe in tako pridobila znanje o osnovi fotografije.

“Prav zaljubila sem se v fotografijo, ko sem prvič fotografirala koncert.”

— Melisa Ćehić

Alter fotografija, kot jo poimenuje sama, ustvari nek adrenalin in notranjo željo po ujetju trenutka in celotne energije, ki jo začuti sama med kontertom. Danes opravlja delo kot asistentka pri izvedbi projektov v studiu Foto Tatjana, kot fotografinja sodeluje s slovenskim metal webzinom Paranoid na Metelkovi v Ljubljani ter z različnimi društvi.

Razstava bo v Kulturnem inkubatorju na ogled do 19. avgusta.