EU zadeve

Teden Evrope 2023: EVROPSKA VAS 2023

19. 4. 2023 avtor: Celjski mladinski center

EUROPE DIRECT Savinjska, ki deluje pod okriljem Celjskega mladinskega centra se bo tudi letos pridružila že tradicionalni vseslovenski prireditvi Evropska vas, ki jo izvaja 9 slovenskih regij, v njej pa sodelujejo vzgojno-izobraževalni zavodi.

Cilj in namen projekta Evropska vas je spodbuditi medkulturno razumevanje, toleranco, solidarnost, spoznavanje drugih narodov in držav v Evropski uniji ter hkrati povečati zavedanje lastne kulturne identitete.

V Savinjski regiji projekt koordinira lll. OŠ Celje, ki vključuje otroke in mlade iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol, da na na inovativen način spoznavajo države Evropske unije, njihove značilnosti in jih ob obeležitvi dneva Evrope (9. maj) predstavijo na osrednji kulturni prireditvi na Glavnem trgu v Celju.

Letošnji Evropski vasi se bodo v Celjskem mladinskem centru ponovno priključili s stojnico EUROPE DIRECT, na kateri bodo pripravili zanimiva vprašanja o Evropski uniji, igrali igro kolesa sreče in posneli kratek video kviz o evropskih državah. Seveda na stojnici ne bodo manjkale zanimive brošure in priročniki, ki bodo še dodatno približale delovanje Evropske unije mladim obiskovalcem.

KDAJ? 9. maj ob 11. uri
KJE? na Glavnem trgu v Celju.

Dogodek delno financira EU.