Evropsko leto mladih / Mladi z manj priložnostmi / Mobilnost mladih

Evropsko leto mladih v MC Prlekije

4. 10. 2022 avtor: Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, socialno podjetje

Mladinski center Prlekije (MCP) je dobil zeleno luč pri potegovanju na razpisu za izvedbo dogodka v okviru evropskega leta mladih 2022, ki se imenuje Aktiviraj se … ter ga koordinira in sofinancira Nacionalna agencija MOVIT.

V sklopi projekta je bila 20. septembra 2022 v prostorih Mladinskega centra Prlekije, na Spodnjem Kamenščaku 23, izvedena delavnica na tematiko promocije mednarodnih priložnosti za mlade, s poudarkom na mladinskih programih Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota.

Omenjen dogodek je bil izveden v lastni režiji MCP-ja, katerega poglavitni namen je bil tovrstne porjekte predstaviti mladim, še posebej tistim z manj priložnostmi, ki evropskih programov še ne poznajo. Cilj dogodka je namreč bil, da se mlade izobrazi in se jim na ta način predstavi paleto priložnosti, ki jih ti mladinski projekti potencialno omogočajo pri njihovem osebnem in profesionalnem razvoju oziroma nadaljnji življenjski poti. Programi, konkretno mladinske izmenjave, so bili predstavljeni mladim iz okrajnega okoliša, kot tudi tistim iz širšega lokalnega območja.

Na delavnici je beseda na željo mladih tekla o mladinskih izmenjavah in projektih prostovoljstva. Med drugim je bila predstavljena tudi uradna spletna stran Evropski mladinski portal z namenom, da lahko mladi samostojno raziskujejo aktualne projekte, ki jih zanimajo oziroma se jim lahko pridružijo.

Za zaključek so na interaktivni delavnici stekli tudi pogovori o izmenjavi dobrih praks v mladinskih projektih, predvsem s ciljem navdušiti čim več mladih, da se pridružijo našim programom in tako pridobijo potrebne kompetence za življenje.

#EuropeanYearofYouth #EYY2022