Kultura / Zabava in prosti čas

Filmski teden Evrope v Savinjski

20. 7. 2023 avtor: Rožle Oštir
Filmski teden Evrope 2023

V petek, 21. julija se v Velenju nadaljuje Filmski teden Evrope, v sklopu katerega se tekom poletja v 22 slovenskih mestih predvaja 35 filmskih predstav iz sodobne filmske produkcije. V Kinu Velenje bo ob 20.00 kot tretji film savinjske regije predvajan L’innocent. Gre za akcijsko romantično komedijo francoskega režiserja Luisa Garrela, ki je prejela nagradi za najboljši originalni scenarij in najboljšo stransko žensko vlogo na podelitvi nagrad César v Franciji.

V Velenju se bo odvila tudi zadnja julijska predstava, na kateri bo 28. julija ob 20.00 v velenjskem kinu uprizorjen film Trikotnik žalosti.

Dogajanje se bo za tem prestavilo v Celje. 3. avgusta bo filmske navdušence gostila Drevesna hiša, kjer se bo ob 19.00 predvajal film Mon chat et moi, la grande aventure de Rrou. Na isti lokaciji se bo 10. avgusta predvajal še film Kapitanka nova.

12. avgusta bo za najmlajše pred Osrednjo knjižnico Celje predvajan animiran film Zajčja šola: velika kraja jajc. Začne se ob 10.00. Filmski teden Evrope se bo 17. avgusta v Celju zaključil v Mladinskem centru Celje, kjer bo ob 20.30 možen ponoven ogled filma L’innocent.