Križišče mladosti
Obiščite naš Facebook Obiščite naš Instagram Obiščite naš TikTok Pisemska ovojnica

→ Digitalizacija

Na področju mladine oz. natančneje mladinskega dela na evropski ravni razprava o »pametnem« mladinskem delu pred sprejetjem Sklepov pravzaprav ne poteka prav dolgo. Leta 2015 je Deklaracija 2. Evropske konvencije o mladinskem delu opozorila na vedno večjo uporabo novih tehnologij in digitalnih medijev med mladimi, kar odpira prostor za premislek o novih spletnih praksah mladinskega dela, ki bodo podpirale digitalno pismenost mladih in jim pomagale upravljati s povezanimi tveganji. Več na povezavi.

↓ Digitalizacija ↓ Digitalizacija ↓ Digitalizacija ↓ Digitalizacija
Digitalizacija / Novica

Sodobna medijska potrošnja mladih

V raziskovalnem projektu Medijski repertoarji mladih: Socialni, politični in kulturni aspekti digitaliziranega vsakdana, ki jo izvajajo v Centru za politološke raziskave FDV preučujejo, kako se osnovnošolci, dijaki in študentje, ki odraščajo v visoko digitaliziranem vsakdanu, formirajo kot t. i. medijski protrošniki (angl. prosumers). Mladi namreč niso več zgolj konzumenti temveč hkrati tudi aktivni medijski producenti.

Digitalizacija / Novica

V Mc Prlekije vzpostavljajo animacijsko-filmski studijo

V okviru več let trajajoče projektne aktivnosti Regionalnega pomurskega kulturno multimedijskega centra, ki deluje v sklopu pravnega subjekta Mladinskega centra Prlekije-združenja NVO, socialnega podjetja na Spodnjem Kamenščaku 23, bodo v jesenskem času predali namenu svoj lasten animacijsko-filmski studijo.

Digitalizacija / Članek

Digitalni bon ’22

Digitalni bon ’22 je dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave, ki ga lahko unovčite za nakup računalniške opreme.