Zabava in prosti čas

Inkubator delavnic: poletje v družbi MKC Maribor

10. 7. 2024 avtor: MKC Maribor
delavnica

Pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) bomo poleti izvedli kopico brezplačnih delavnic, ki smo jih izbrali s pomočjo javnega razpisa za aktivnosti in programe v Kulturnem inkubatorju, poleg tega pa pripravljamo razstave, literarna druženja za udeležence vseh starosti, tudi poleti pa bomo ostali zvesti nekaterim aktivnostim, ki jih izvajamo oziroma podpiramo že čez leto.

V Galeriji Media Nox se je 9. julija odprla razstava Vabljeni mladi: Oblike stvarjenja, ki je nastala s pomočjo razpisa Galerija DLUM Vabljeni mladi 2024. Razstava bo v galeriji na ogled do 5. septembra. Ves čas je na ogled tudi zunanje razstavišče pred galerijo, poimenovano Mlade arkade, kjer razstavlja Tara Rubinič.

Prizorišče razstav je že nekaj časa tudi Kulturni inkubator na Koroški cesti. V torek, 9. julija je tako v razstavišču odprla vrata razstava VRTinec umetnice Maje Pučko, potem pa se bosta julija oziroma avgusta tam zvrstili še razstava Gaje Đukanović Babič, ki bo s fotografijami predstavili svojo izkušnjo mednarodne izmenjave, ki se je je udeležila pod okriljem programa Erasmus+, in pa razstava Žane Vrtačnik, ki jo je avtorica naslovila Kozmične mandale.

Kulturni inkubator bo sicer prizorišče številnih brezplačnih delavnic in aktivnosti: takšnih, ki smo jih izbrali na javnem razpisu za prijavo delavnic oziroma projektov v prostoru Kulturni inkubator, in pa takšnih, ki so del našega programa tudi čez leto.

Vse informacjie bomo sproti objavljali na naši spletni strani in družbenih omrežjih. Vabljeni v našo družbo, vse aktivnosti so brezplačne.