Zaposlovanje

Karierni sejem za mlade v Celjskem mladinskem centru

18. 1. 2024 avtor: Celjski mladinski center
plakat

Celjski mladinski center in informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska v sodelovanju s Skupnostjo višjih strokovnih šol organizirajo Karierni sejem za mlade, ki bo potekal v torek, 6. februarja, z začetkom ob 9.45, v dvorani Celjskega mladinskega centra.

Cilj dogodka je mladim omogočiti vpogled v poklicne možnosti, tako znotraj lokalnega okolja kot tudi širše, jim predstaviti delovna mesta prihodnosti in same trende v različnih sektorjih. Udeleženci bodo imeli priložnost se seznaniti z delovnimi procesi in praksami v uspešnih lokalnih podjetjih, kar jim bo pomagalo pri lažjem vstopu na trg dela.

Tudi letošnji Karierni sejem poteka v sodelovanju s Skupnostjo VSŠ, ki deluje kot vez med izobraževalnim sektorjem in gospodarstvom. Skupnost prinaša bogate izkušnje v kariernem načrtovanju, svetovanju o značilnostih sodobnega trga dela, oblikovanju zaposlitvenih ciljev in učinkoviti predstavitvi kandidatov, zagotavljajoč s tem ključno podporo mladim na začetku njihove kariere.

Poseben poudarek bo letos na pomenu usposabljanja in izpopolnjevanja za optimizacijo delovnega potenciala. Tekom dogodka bodo mladi lahko spoznali EURES omrežje, v sklopu katerega se izvaja projekt finančne podpore »Shema zaposlitvene mobilnosti« in se seznanili z orodjem za pripravo življenjepisa EUROPASS.

V drugem delu dogodka bosta predstavnici uspešnih podjetij CETIS d.d. in VIVAPEN d.o.o. nagovorili mlade ter jim predstavili različne priložnosti, ki jih podjetja ponujajo pri vstopu na trg dela in razvoju kariere, vključno s kadrovskimi štipendijami. Poudarili bodo tudi ključne kompetence, ki jih delodajalci iščejo pri novih kadrih in kaj trenutno najbolj prepriča delodajalce pri izbiri novih sodelavcev.

Karierni sejem zato mladim predstavlja izjemno priložnost za:

Dogodek z vsemi potrebnimi informacijami in časovnico najdete tukaj.