Mladinsko delo

Mlad.si podcast: Na križišču mladosti z dr. Rajkom Muršičem

28. 3. 2023 avtor: Uredništvo

Tudi če imamo občutek, da se razmeroma malo ljudi udeležuje aktivnosti v prostorih za mlade, se moramo zavedati, da ima to udejstvovanje izjemen kumulativen učinek na celotno generacijo mladih. Da ne zadeva zgolj tistih, ki se družijo, ki nekaj ustvarjajo, ampak zadeva vse, saj se njihova izkušnja širi navzven v celotno skupnost.

V drugi epizodi podcasta Na križišču mladosti v letošnjem letu smo se z dr. Rajkom Muršičem, profesorjem na oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske Fakultete Univerze v Ljubljani pogovarjali o prostorih za mlade oziroma prostorih mladih. Prostori za mlade v Sloveniji so predstavljeni tudi v zborniku Prostori za mlade, ki ga je v januarju izdal Urad RS za mladino.

Vsega kar razumemo kot prostor za mlade ni mogoče spraviti pod skupni imenovalec, ti prostori namreč niso tako zelo univerzalni, kot bi si lahko predstavljali.

Kakšno vlogo igrajo prostori za mlade v življenju mladega človeka?

Kakšen je začetek prostorov za mlade v Sloveniji?

Kakšna je prihodnost prostorov za mlade?

Odgovore na ta in druga vprašanja izveš v podcastu, ki je dostopen tudi na spletni platformi SpotifyApple podcastsAmazon music in ostalih platformah za predvajanje.