Kultura

Mlada zagorska noč

30. 6. 2022 avtor: Mladinski center Zagorje ob Savi
Mlada zagorska noč

Kokosi, kiviji in diamanti bodo uvod v praznični avgust občine Zagorje ob Savi. Na oder Mlade zagorske noči bodo stopili trije zares odlični mladi bendi.

Jet Black Diamonds, spojina petih muzikalnih mladeničev. Mit govori, da so ti (še) nebrušeni diamanti nastali pod visokim pritiskom pomanjkanja glasbenega izražanja in želje po ustvarjanju lastne avtorske glasbe. Stilsko neobremenjeni tako pljujejo med različnimi glasbenimi stili, najpogosteje pa jih, po njihovih besedah, zanese v vode sodobnejših derivatov rock’n’rolla.

Kokosy igrajo glasbo mešano na žaru. Indie pop, rock, funk, punk, hiphop in še kaj bi se našlo. Njihova besedila poskušajo odsevati njihovo iskrenost, čustvenost in ne preveč resno jemanje samih sebe. Dodatna zanimivost je v tem, da so si med seboj popolnoma različni, tako da se tudi v glasbi kažejo čudaški prepleti široke palete njihovih vrednot, čustev in glasbenih žanrov.

Kiwi Flash je skupina štirih kolegov, ki uživajo ob ustvarjanju in izvajanju svoje avtorske glasbe. Igrajo rock v katerega vpenjajo tudi druge, različne stile. Sami svojo glasbo označujejo kot »spicy rock«. Osvojili so že lepo število slovenskih odrov, izdali nekaj singlov, v bližnji prihodnosti pa se obeta tudi njihova prva plošča.

Zares smo pripravil cvetober mladih slovenskih bendov, ki se bodo Zasavski publiki predstavili 29. julija, ob 21:00 na igrišču Proletarec pred Mladinskim centrom Zagorje ob Savi na Mladi zagorski noči. Vstopnice so že v prodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih, tudi preko spleta. Cena znaša 8€ v predprodaji oz. 10€ na dan koncerta.

Vljudno vabljeni.